“Ei ole olemassa rumia naisia. On vain laiskoja naisia.”

Helena Rubinsteinin sanat saattavat kuulostaa ankarilta jonkun korvissa, aivan kuten olisi oma syy, jos ei näytä mallilta tai elokuvatähdeltä.

En itse ajattele asiaa näin. Mielestäni kauneus on elämäniloa, omassa kehossaan viihtymistä ja itsestään pitämistä. Jos on sujut itsensä kanssa, tuntuu luonnolliselta pitää huolta itsestään ja tuoda parhaat puolensa esille muidenkin nähtäväksi. Miten sen sitten haluaakaan tehdä – vaatetyylillä, koruilla, kampauksella ja meikillä.

Mutta tietäähän sen jokainen, että aina ei jaksa laittautua… joskus tulee lähdettyä ovesta ulos vanhoissa ryysyissä, ilman meikkiä ja hiukset miten sattuu. Olen omalla kohdallani huomannut sen, että minulla on selkeästi parempi päivä, olen iloisempi ja varmempi kun tiedän, että olen edustava. Ei tarvitse miettiä mitä ihmiset minusta ajattelevat vaan voin keskittyä tärkeimpiin asioihin, olemaan sosiaalinen ja huomaavainen. Se, että hoitaa itsensä osoittaa myös kunnioitusta muita kohtaan.

Jos tuntuu hankalalta pitää huolta ulkonäöstään, saatta kyse olla siitä, ettei tiedä mitä tehdä asialle. Onneksi apua on saatavilla, meikkajaa voi opettaa perusmeikin tekoa, joka sujuu näppärästi aamulla kun on päässyt hieman harjoittelemaan. Ihonhoidosta saa tietoa kosmetologilta tai kaupassa myyjiltä ja kosmetiikkakonsulenteilta. Sen kun kyselee mitä mieltä askarruttaa – sen takia he ovat siellä. :)

Kosmetiikkakonsulentin työssä törmää harmillisen usein naisiin, jotka suhtautuvat kosmetiikkaan halveksuen, heidän mielestään kosmetiikka on pinnallista ja turhaa. Mutta erästä konsulenttiä lainaten, “ihonhoito on terveydenhoitoa”. Pahimmassa tapauksessa rikkinäinen, kuiva iho saattaa johtaa erilaisiin ihosairauksiin, sieniin ja tulehduksiin.

Iho on ihmisen suurin elin, ja siitä kannattaa pitää huolta! Kosteusvoide ja aurinkosuoja pitää ihon pehmeänä, kauniina ja kimmoisana pitkään. Ja kun meikkiä haluaa käyttää, se näyttää aina paremmalta terveellä iholla.

Kaunista kevättä!