“Minkä teet, tee se kunnolla”

Olen joitan kertoja suostunut tekemään keikkoja, jossa meikattavia on paljon ja aikaa on vähän. Nämä keikat jäävät usein kaivelemaan mieltä, kun tiedän, että olisin voinut tehdä paljon parempaa työtä. “Liukuhihna”-meikkauksessa ei pysty paneutumaan jokaisen naisen tarpeisiin, mikä on minusta yksi mielenkiintoisimmista asioista meikkaamisessa! Miten erilaisia kasvoja meillä onkaan ja tekemällä oppii koko ajan lisää. =)

Äskettäin tein juhlameikin eräälle naiselle ylellisessä hotellissa, kummallakaan ei ollut kiire mihinkään, ja ehdin paitsi höpöttää niitä näitä myös tehdä meikin oikein viimeisen päälle. Olipas mukavaa. Nykyään pyrin siihen, että aikataulutan rennommin, koska se on paljon mukavampaa asiakkaille ja itselleni.

No, aina ei pysty täysin itse vaikuttamaan ajankäyttöön, esim TV-tuotannoissa on niin monta osaa, jotka pitää toimia saumattomasti keskenään tiukalla aikataululla, että ei ehdi kovin pajon jutella joutavia, mutta toisaalta silloin myös harvemmin on kyse täydellisistä juhlameikeistä, vaan ennemmin luonnollisista päivämeikeistä. (Lisää tästä aiheesta kesäkuussa kun olen mukana maskeeraajana uuden TV-sarjan kuvauksissa.)

Säästä aikaa – satsaa olennaiseen!

Välillä kuulee kommentteja tyyliin “en minä ehdi meikata aamulla, sudin hieman luomiväriä luomille ja huulipunaa huulille ja menoksi”. Mikä tietenkin johtaa siihen, että parin tunnin kuluttua meikeistä ei ole mitään jäljellä, huulipunat on kahvikupin reunassa ja luomiväri kasassa luomivaossa. Kannattiko? ;)

Kun pohja ei ole kunnossa, muu meikki ei näytä miltään. Voi laittaa peitevoidetta punertaviin kohtiin ja vaikka meikkipuuteria, jos ei meikkivoidetta halua levittää.

Luomet kannattaa aina pohjustaa, kun tekee silmämeikkiä. Se ei kauan kestä, kun sormella sipaisee luomenpohjustusvoidetta ja puuteroi hieman. Ja meikki pysyy koko päivän, eli aikaa on säästetty kun ei tarvitse korjailla pitkin päivää.

Kun tekee silmiin rajauksen, siihen on syytä keskittyä sen verran, että rajaus menee ripsien tyveen asti, eli painetaan sitä kynää ripsirajaan niin, ettei jää vaaleaa raitaa ripsien yläpuolelle, koska silloin voi yhtä hyvin jättää rajaus tekemättä, siitä ei ole mitään hyötyä.

Kulmat ovat “kasvojen kehys”, eli niihin on hyvä tarvittaessa laittaa hieman väriä, halpa kasvojenkohotus. :) Kulmakynä on helppo tai kylmänruskea luomiväri viistolla siveltimellä.

Tällä hetkellä ei tule muuta mieleen. Palaan asiaan. :)