Kolme kultaista sääntöä :)

Meikkauksessa ei ole kovin montaa sääntöä, vaikka lehdissä usein lukee “näin pitää tehdä” tai “näin ei saa tehdä”. Meikin tarkoitushan on nostaa itseluottamusta ja olla hauskaa! No, toki perimmäinen ajatus on tehdä naisesta nuoremman, kauniimman ja haluttavamman näköinen.

Heleä iho, suuret silmät ja pehmeät, kiiltävät huulet ovat yleisesti ottaen kauniita, mutta jos sen lisäksi viihdyt kirkkaanpinkissä huulipunassa tai haluat käyttää kaikkia sateenkaaren värejä luomillasi niin siitä vaan! Elämä on liian lyhyt ollakseen tylsä. :) Meikkaajalta voit saada neuvoja miten tuot parhaat piirteesi esille, mutta on sinun valintasi miten tuot persoonallisuutesi esille.

Minulle tulee mieleen kolme asiaa, jossa mielestäni kannattaa “seurata sääntöjä”:

  • Meikkivoiteen sävy on tärkeä! Liian tumma voide vanhentaa ja tuo juonteet esille, liian vaalea voide tekee elottoman näköiseksi. Puhumattakaan siitä rajasta joka paistaa leukaluun kohdalla (jota ei itse näe kun katselee suoraan peiliin)… Jos haluaa väriä kasvoilleen, kannattaa mieluummin satsata aurinkopuuteriin ja poskipunaan. Ja voiteen sävy on hyvä kokeilla leukaperään, ei käteen, paitsi jos aikoo käyttää sitä käsiin. ;)
  • Panosta välineisiin! Ei ole ihmekään, ettei meikinteko suju, jos käytössä on ainoastaan meikkien mukana tulevat pikkuaplikaattorit ja harjannysät. Hyviä siveltimiä ei tarvitse olla kovin montaa ja ne säilyvät hoidettuina vuosikausia. Näistä voi kysyä ammattilaiselta neuvoa, ja mielellään kokeilla mitkä tuntuvat omassa kädessä hyviltä.
  • Valitse mitä haluat korostaa, ja tee se hyvin! Mieluummin kuin että yrittää tehdä kaiken kiireisesti jolloin lopputulos ei voi olla paras mahdollinen. Pohja on kuitenkin hyvä olla kunnossa ennen kuin lähtee tekemään muuta meikkiä.
  • Joillekin huulipuna on ehdoton asuste. Silloin kannattaa rajata ja maalata huulet huolellisesti ja laittaa silmiin pelkkää mascaraa. Tai tehdä kaunis silmämeikki ja huuliin kiiltoa tai huulirasvaa. Jos sen jälkeen on vielä hetki aikaa, voi sipaista kasvoille hieman aurinkopuuteria ja/tai poskipunaa. Kulmat on aina hyvä pitää siisteinä, ne voi kestovärjätä jos haluaa päästä helpommalla aamuisin.

Henkilökohtainen suosikkisääntöni on kuitenkin tämä, jonka opin eräältä opettajaltani:

Tyyli on vapaa kunhan lopputulos on loistava!” :)