Tärkeä kommunikaatio

Olen törmännyt naisiin, joilla on huonoja kokemuksia meikkaajista. Tänään tein koemeikin eräälle naiselle, joka kertoi, että hänet on meikattu aikaisemminkin pari kertaa, eikä hän tykännyt lopputuloksesta. Hän ei normaalisti käytä paljon meikkiä, ja molempina kertoina hänelle oli tehty kovat rajaukset ja tummat, piirretyt kulmakarvat. Hän oli ajatellut, että tekee häämeikkinsä itse, mutta oli törmännyt nettisivuillani oleviin kuviin ja piti tyylistäni.

Ymmärrettävästi häntä hermostutti nyt kun kyseessä oli hääpäivä, jolloin hän halusi olla itsensä näköinen, eli luonnollisen kaunis eikä liian meikattu. Minusta tuntui todella mukavalta, että hän kertoi suoraan mitä ajatteli. Mietimme yhdessä kokonaisuutta ja värejä ja hän lähti koemeikistä hyvin tyytyväisenä.

Häämeikkiä suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon paitsi puvun ja kampauksen tyylin, myös korut ja kukkien värit. Jos ei juuri käytä meikkiä arkisin, ei kannata hääpäivänä laittautua liian vahvaan juhlameikkiin, jolloin ei tunne oloansa “kotoisaksi”, eikä sulhanen tunnista omakseen kirkossa. ;)

Itse aloitan mieluummin hieman varovaisesti, väriä on helppo lisätä. Kun asiakas tulee naama puhtaana meikkiin ei tiedä yhtään minkälainen hänen arkimeikkinsä on. On siis tärkeää kommunikoida, kertoa miten paljon meikkaa normaalisti, mitä värejä yleensä käyttää, tykkääkö käyttää huulipunaa jne. Toki meikkaaja voi antaa neuvoja mitä hänen mielestään kannattaa korostaa, mutta ei tarvitse antaa ihan vapaat kädet. Jos tietää, että ei siedä esim. tummaa huulipunaa niin se kannattaa kertoa. Toisen juhlameikki on toisen kevyt päivämeikki ja meikkaajan on hankala lähteä arvaamaan mistä asiakas pitää.

Kerro siis mitä haluat – minusta on yhtä hauskaa tehdä naturellia päivämeikkiä kuin goottimeikkiä. Vaihtelu virkistää. :)