Klassinen silmämeikki

Klassisessa silmämeikissä suurennetaan silmää varjostamalla luomen ulkonurkkaa ja luomivakoa. Luomivaon varjostusta kutsutaan myös nimellä “banaanivarjostus”. Klassinen silmämeikki sopii melkein kaikille, ainoastaan jos silmät ovat kovin kaukana toisistaan kannattaa välttää tätä mallia.

Huom! Jos teet tumman silmämeikin, kannattaa tehdä se ennen pohjaa, jotta luomiväri ei varise ja tartu meikkivoiteeseen.

Pohjusta ensin luomet ja puuteroi kevyesti. Levitä luomiväri siveltimellä, sillä on helpompi häivyttää. Aloita vaaleammalla värillä ja levitä se koko luomelle. Mitä enemmän helmiäistä luomivärissä on, sen helpompi sitä on häivyttää.

Laita tummempaa väriä luomen ulkokulmaan ja häivytä luomelle päin sekä luomivakoon. Häivytyksen voi tehdä myös pari astetta vaaleammalla luomivärillä tai pehmeällä häivytyssiveltimellä. Katso suoraan peiliin niin näet kuinka korkealla häivytys tehdään niin, että väri näkyy hieman kun silmä on auki.

Piirrä rajaus kynällä tai nestemäisellä eyelinerilla ja kiinnitä rajaus luomivärillä. Tee pehmeä rajaus silmän alle kapealla siveltimellä ja yhdistä väri silmän ulkonurkassa. Levitä lopuksi mascaraa.

Kuvat: Katja Maria Nyman