Kuvausmuistelmia

Huh, kävin tänään urheilemassa.. huomaa, ettei ole vähään aikaan tehnyt mitään. Nyt pitää saada itsensä kuntoon, että jaksaa raahata meikkipakkeja kesällä. :)

Päivällä oli tv-sarjan tuotantopalaveri, kävimme läpi kesäkuun kuvauspaikkoja. Ympäri pääkaupunkiseutua on tarkoitus kuvata, alussa ollaan suurimmaksi osaksi “lokaatiossa”, mikä tarkoittaa paljon kantamista ja eri paikoissa meikkaamista. Tosin kesällä on (toivottavasti) mukavampi olla ulkona, syksyllä tuntui välillä olevan jokseenkin mahdoton pitää itsensä lämpimänä kun seisoi tuntikaupalla seuraamassa kuvauksia.

Haastavin meikkauspaikka silloin taisi oli auton takapenkki tuulisena yönä, jossa piti nopeasti rekonstruoida rupi samannäköiseksi kuin se oli ollut aikaisemmin kuvatussa kohtauksessa monta päivää sitten. Auto käännettiin niin, että tuuli mahdollisimman vähän suoraan kohti, näyttelijä istui jalat auton ulkopuolella ja piteli meikkitarvikkeita, minä pidin “klaffikuvaa” jossa näkyi missä ja minkä kokoinen rupi oli viime kohtauksessa, ja valoa toisessa kädessä. Marjo, joka oli tehnyt ruven kerran aikaisemmin taiteili vahan ja tekoveren kanssa…

Studiossa on suorastaan ylellistä olla, maskipaikka on koko ajan sama ja mitään ei tarvitse kantaa minnekään, tavarat ovat nätisti esillä kun tulee aamulla. Mutta vaihtelu virkistää, vaikka se ei ehkä juuri sillä hetkellä tunnu kovin hauskalta kun raahaa tavaroita edestakaisin, tunkee niitä täpötäyteen autoon ja silmät ristissä lähtee kotiin nukkumaan lyhyet yöunet ja sitten uudestaan seuraavana aamuna roudaamaan tavaraa, niin onhan siinä oma elämyksensä. :) Eikä se koko ajan ollut noin rankkaa, meitä oli onneksi silloin kaksi maskeeraajaa, joten pystyimme hieman vuorottelemaan. Hyvä niin, päivät saattavat nimittäin venyä 12 tai jopa 14 tunnin pituisiksi.

Työniloa! ;)