Kesähipiä kuntoon

Jos kärsii huonosta ihosta tai muista tulehduksista, kannattaa lopettaa sokerin käytön ja antaa iholle tarpeeksi kosteutta. Sokeri nimittäin ravitsee tulehduksia.

Kuulostaapa helpolta. ;) Jos tuntuu rankalta lopettaa makeisten syöminen, voi aloittaa pitämällä vaikka viikon tauon täysin ilman sokeria. Tämän jälkeen pitäisi jo parannusta olla huomattavissa, ja voi sitten päättää haluaako lisätä näppyjen määrää ja jatkaa makeisten syöminen vai yrittää pitää sokeri minimissä jatkossakin. Yleensä sokeri aiheuttaa riippuvuutta, joten kun pahimmista vieroitusoireista on päässyt yli niin on helpompi keventää jatkossakin. Hyvä keino on aina valita “se parempi vaihtoehto”, eli jos on pakko saada jotain makeaa, ostaa mieluummin mansikoita kuin irtokarkkeja. Hedelmien ja marjojen luonnollinen sokeri on parempi kuin “valkoinen sokeri”. Keskity ajattelemaan miten kaunis iho sinulla tulee olemaan jatkossa! :)

Itse en ole todellakaan immuuni… olen syönyt hieman mitä sattuu, kiireinen kevät (tai minkä tekosyyn tähän nyt keksisin) ja sen huomaa herkässä ihossa nopeasti. Tosin minä voin aina väittää, että haluan harjoitella näppyjen peittämistä.. ;) Nyt olen lopettanut sokerin käytön kokonaan, kyllä se iho siitä rauhoittuu ennen kun rantakelit saapuvat.

Pahinta mitä voi tehdä, on ahmia suklaata ja makeisia ja antaa kasvoille vain niukasti kosteutta. Moni nuori tekee näin (olen teininä itsekin syyllistynyt siihen), koska kuvittee, että iho on rasvainen. Totuus on todella usein kuitenkin se, että ylimääräinen tali ei pääse pintakuivan ihon läpi ja huokoset tulehtuvat. Eli näppyjä tulee sen takia, että iho on liian kuiva. Hyvin kosteutettu iho on kimmoisa ja pehmeä, se ei kiristä ja hilseile ollenkaan. Ihon kuivuuden huomaa heti kun laittaa meikkiä päälle, sen takia minulla on tapana aina ja kaikille levittää kosteusvoidetta ennen meikkivoidetta ja usein pyydän morsiamia käyttämään kosteusnaamiota ennen häitä jotta meikki levittyy täydellisesti.

Melkeinpä kaikilla suomalaisilla on pintakuiva iho siitä syystä, että meillä on todella rankat sääolosuhteet. Talvella ilma on rutikuiva ja ilmastointi sisätiloissa ei auta asiaa. Kosteusnaamioita olisi syytä käyttää kerran-pari viikossa sekä tarpeeksi ravitsevia yö- ja päivävoiteita.

Jos on tapana räplätä näppyjä (kuten minulla) kannattaa käyttää reippaasti aurinkosuojaa niin kauan kun ihossa on rupia. Rikkinäinen iho ei rusketu tasaisesti ja aurinko saattaa aiheuttaa pigmenttiläiskiä. Koskemattomia finnejä aurinko kuivattaa pois.

Huonosta ihosta puheenollen.. toivottavasti Lordilla menee hyvin nyt illalla. Upeat maskit heillä, osaisipa itsekin taiteilla latexilla tuohon tyyliin! :)