Kauneuden määritelmä?

Eräs tuttava kertoi, että hän oli laittanut kirkkaanväristä punaa huuliin, ja saanut juhlissa paljon kehuja; “ihanan värinen huulipuna!”. Kuulosti hyvältä ja puna oli todella kauniin värinen, mutta jostain syystä jäin miettimään tuota kommenttia. Onko tuo se reaktio jonka haluaa saada, kun on kauniisti meikattu?

Viikonloppuna meikkasin morsiamen, sekä hänen kaasonsa ja kaksi tytärtä sillä välin kun morsian itse kävi asioilla. Kun hän palasi, hänen spontaani kommenttinsa kun näki tyttärensä oli: “Onko sulla piilolinssit? Kuinka sulla on noin vihreät silmät?!”. Tyttö säteili iloisena, hetki aikaisemmin olin itse ihastellut miten hänen silmien oma väri korostui maksimaalisesti kun käytti oikeita värejä. Minustakin tuo kommentti oli ihana kuulla, mieluummin kuin “onpas hieno meikki” – kosmetiikan tehtävähän todella on kaunistaa ihmistä sellaisena kuin hän on!

Iho saa mielellään näyttää siltä, että siinä ei ole yhtään meikkiä, se on vain täydellisen heleä ja pehmeä, poskipäät korostuvat upeasti ja poskissa on kaunis hehku. Silmien oma väri saa loistaa kirkkaana ja huulet olla hyvänmuotoiset ja naiselliset. Tämä on minun näkemykseni kauneusmeikistä ja tähän pyrin.

Toki meikkiäkin saa kehua, kunhan ensin saa “vau”-elämyksen naisesta itsestään. :)

”Parasta on näyttää luonnolliselta, mutta siihen tarvitaan meikkiä!” – Calvin Klein