Uutiset ja sää

Olen luvannut ystävälle, että meikkaan hänet parin viikon kuluttua Sipoossa, ja päätin samalla reissulla tarjota meikkipalveluita muillekin sipoolaisille. Eilen ajelin siis ympäri Sipoota ja kiinnitin mainoslappuja siinä toivossa, että joku ehtii nähdä ne ja kiinnostua meikkiopastuksesta ennen kun paikalliset pikkuhuligaanit repivät ne alas.

Tänään ajattelin pitää rauhallisempaa päivää, mutta sitten soitettiin ja pyydettiin meikkaamaan sää- ja uutislukijat Nelosen uutisiin, koska heidän vakituinen maskeeraajansa oli sairas. En ole meikannut ketään uutisiin aikaisemmin, joten lähdin tietenkin viivana.

Otin oman pakin varmuuden vuoksi mukaan, koska välillä yleisessä käytössä olevat meikit ovat aika sotkuinen näky, mutta Nelosen maskitilat ovat todella siistit. Koska tupsahdin sinne ex tempore vasta kolmen pintaan ja ensimmäiset uutiset olivat jo puoli viideltä niin tuli kiire. Onneksi naiset tiesivät aika hyvin mitä tuotteita heille yleensä käytettiin ja neuvoivat mistä löytää mitäkin, joten saimme homman hoidettua kunnialla. Hiukset he olivatkin jo odottaessa laittaneet itse tarrarullille, joten ei tarvinnut kun tupeerata, siloittaa pinta ja kiinnittää lakalla.

Sen lisäksi, että studiovalot “syövät” liian kevyen meikin ja tekee kalpeamman näköiseksi kuin ihminen oikeasti on, se myös litistää hiuksia. En tiedä miten se on mahdollista, mutta kun naiset lähtivät maskitilasta heillä oli aikamoiset kohotupeeraukset, jotka kuitenkin tv-ruudussa näyttivät aivan normaalilta. Meikkiäkin piti laittaa aika paljon, uutislukija sai muilta työntekijöiltä palautetta ensimmäisessä uutislähetyksessä, että hän oli liian kalpean näköinen, joten ennen klo 20 uutisia lisäsin reippaasti aurinkopuuteria sekä kasvoille että kaulalle.

Urheilujuontaja oli raikas, ruskettunut tapaus, jolle laitoin vain hieman pohjaa ja varjostuksia, vaikka hän pilke silmäkulmassa väitti, että normaalisti hänelle laitetaan paljon huulikiiltoa. Miehiä on hauska meikata, he ovat vähään tyytyväisiä (ehkä tyytyväisempiä mitä vähemmän laittaa?) eivätkä tarvitse paljon mitään ollakseen komeita. :)

Urani ensimmäisiä kohokohtia miesrintamalla taisi olla kun meikkasin Extreme Duudsonit Tuomas ja Juusi Experience -ohjelmaan. ;) Oikein mukavia tyyppejä, varsinkin kun en ollut ikinä nähnyt heidän ohjelmaansa – en pysty katsomaan kun ihmisiä sattuu – joten minulla ei ollut mitään ennakkoluuloja heitä kohtaan.

Viime syksynä kuvatussa rikossarjassa oli paljon miehiä mukana, joten pohjien teon lisäksi sai myös tummentaa kulmakarvoja ja pulisongeja. Kuulostaa helpolta, mutta miesten kulmia ei voi värittää samalla tavalla kuin naisten, etteivät näytä maalatuilta, “liian siisteiltä”, joten seurasin alussa silmä tarkkana päämaskeeraajan esimerkkiä. Kokeneemmalta sitä parhaiten oppii. :)