Kamera käy!

Eilen alkoivat tv-sarjan kuvaukset. Kovalla tahdilla heti alusta, turhat luulot pois. ;) Ohjaaja on huipputehokas, olimme koko ajan etuajassa, mikä tuo paineita puku- ja maskipuolelle kun näyttelijät pitäisi olla valmiina melkein heti kun saapuvat.

Mihinkään hienosteluun ei ole aikaa, suunnilleen 20-30 minuuttia on varattu per näyttelijä, jolloin pitää ehtiä tehdä myös hiukset. Melko luonnollista meikkiä suurimmalle osalle, joillakin roolihahmoilla on kuitenkin räväkämpi look. Ja 16-vuotiaalle tytölle ei voi tehdä klassista banaanivarjostusta, ettei meikistä tule liian “aikuinen”. Sen pitää näyttää siltä, että hän olisi tehnyt sen itse.

Samaan aikaan kuvataan kolme eri jaksoa niin, että kaikki tarvittavat kohtaukset samasta paikasta tehdään kerralla. Pitää siis olla todella tarkkana vaihtojen kanssa, ettei tule “klaffivirheitä”. Meikkejä ei pahemmin muuteltu eri kohtauksiin, mutta hiuksilla saa vaihtelua aikaiseksi. Välillä kiinni, auki, panta, nuttura jne. Ja koko ajan pitää kirjoittaa tarkkaan muistiin mitä tehtiin mihinkin kohtaukseen, jotta näyttelijä näyttää samalta seuraavan kerran kun kuvataan kohtausta, joka tulee ennen tai jälkeen kyseistä kohtausta.

Eilen kuvattiin yhteensä 10 kohtausta, joista 8 tuotantoyhtiön tiloissa ja 2 Stockmannilla. Yhteen kohtaukseen saattaa mennä aika kauan, ensin laitetaan kamera ja valot oikeisiin paikkoihin (minkä ammattialaiset tosin tekevät käsittämättömän nopeasti). Sitten näyttelijät harjoittelevat pari kertaa, sitten kuvataan, yleensä joitain kertoja ennen kuin ohjaaja on tyytyväinen. Sen jälkeen kuvataan sama kohtaus eri suunnista. Näyttelijöiden pitää siis viedä kohtaus läpi monta kertaa täysin samalla tavalla, jotta leikkauspöydällä saadaan kokonaisuudesta sujuva.

Tänään olin taas meikkaamassa Nelosen Uutisiin. Olin viimeksi saanut heiltä hyvää palautetta, mikä ilahdutti todella paljon. :) Kiva kun pyydetään uudestaan!

Meikattavana oli kaksi miestä (uutiset & sää) ja yksi nainen (urheilu). Lisäksi heille tuli vieras kahdeksan uutisiin, joten laitoin hieman pohjaa ja puuteria myös Mauri Pekkariselle.

Ei ollut mikään kiire tällä kertaa, joten ehdin käydä läpi kaikkia meikkejä, hyödyllistä tietää mitä löytyy mistäkin jos taas tarvitsevat tuuraajaa. Otin kännykällä kuvan hienoista tiloista:

Eivät kovin suuret, mutta sinne mahtuu kaikki tarpeellinen. Ankkureiden hiukset leikataan myös paikan päällä, mikä säästää aikaa ja vaivaa.