Tiivis tunnelma

Tänään koko kuvausryhmä oli änkenyt itsensä pieneen kämppään Pikkuhuopalahdessa, jossa kuvattiin suurimman osan päivästä. Onneksi ei ole klaustrofobisia taipumuksia. ;)

Tilanne oli välillä hupaisa, esim. kun kuvakulma näytti suuren osan kämpästä, niin oli tungosta niissä nurkissa johon kamera ei ulottunut. Kävi mielessä, että tietäisipä sarjan tulevat katsojat, että tyhjänoloisen kämpän joka huoneessa on ihmisiä piilossa kuin sardiineja purkissa…

Joka paikassa jossa kuvataan, raivataan tilaa m.m. kahdelle tärkeälle ihmiselle, äänittäjälle ja kuvaussihteerille.

Äänittäjä seuraa korva tarkkana pömpelinsä ääressä vuorosanoja, äänittää jokaisen mikrofonin kautta näyttelijöiden äänet erikseen ja tarkistaa, että kaikki tarvittava tulee nauhalle. Välillä nauhoitetaan vuorosanat uusiksi jos jostain syystä eivät ole “tarttuneet nauhalle” tarpeeksi hyvin kuvauksen yhteydessä. Jos ulkopuolelta tulee häiritsevää melua, joko odotetaan, että se menee ohi (ambulanssi, lentokone tms) tai sitten lähdetään korjaamaan asiaa (jos esim käytetään ruohonleikkuria viereisellä pihalla).

Kuvaussihteeri seuraa omalta näytöltään kaikki mitä kuvataan, reagoi heti jos jokin menee pieleen (esim mikrofoni näkyy kuvassa), pitää kirjaa otoksista, niiden kestoista ja kirjaa muuttuneet vuorosanat käsikirjoitukseen.

Näin yksinkertaisesti ilmaistuna. Toivottavasti joku media-alan ammattilainen ei pahemmin naura minulle… ;)

Asiasta kolmanteen, onpas minulla upeita asiakkaita.. :) Sain äsken ihanan kiitos-mailin hääkuvalla höystettynä. Hauskaa, että muistetaan vielä viikkoja häiden jälkeen!