Kontrasteja ja feikkiä

Saa olla skarppina kun tekee vuorotellen kovin erilaisia meikkejä. Kuvausmeikkiin kunnolla vahvuuttaa ja varjostuksia, juhlameikkiin upeita värejä, häämeikkiin utuista ja pehmeää tunnelmaa. TV-meikkiin jotain siltä väliltä riippuen tuotannosta.

Häämeikki on toisaalta monipuolinen, koska sen pitää kestää lähitarkastelun mutta kuitenkin luoda tarpeeksi kolmiuloitteisuutta, eli kontrasteja (varjostuksia ja korostuksia), valokuviin. Meikin pitää tehdä ihosta täydellisen ja näyttää hyvältä sekä läheltä että kaukaa, korostaa kasvojen hyviä puolia ja olla luonnollinen.

Hmm.. olen tainnut mainita häämeikkiä parisen kertaa jo tässä blogissa.. No, nyt on sesonki joten näitä tulee jonkun verran tehtyä. :)

Tässä hieman kuvausfiilistä Lauttasaaresta. Kyseessä kohtaus jossa näyttelijää valokuvataan meren rannalla. Oikea valokuvaaja oli mukana neuvomassa kuvaustekniikka ja esitti kameran edessä assistenttia. Kun kohtaus oli valmis, hän kuvasi “viralliset” kuvat joita tullaan näyttämään tv-sarjassa myöhemmin.

Lauantaina ollaan koko päivä urheilukentällä helteessä (toivottavasti?) ja kuvataan m.m. statisteja jotka esittävät tv-ryhmää ja toimittajia jotka kuvaavat kisaa, jossa kilpailee näyttelijöiden lisäksi oikeita urheilijoita jotka esittävät häviävänsä näyttelijöille. Haha.. kuulostaa fiksulta, tää on tällaista feikkiä. Auringonpaisteessa ei ainakaan tarvitse turvautua tekohikeen, jee. ;)

Tiettyä kuvakieltä on käytettävä niin, että katsoja heti ymmärtää mistä on kyse. Esim todellisuudessa toimittajat ilmeisesti selviävät aika pienillä kuvauslaitteilla, mutta kuvauksissa statisteille järjestetään järeimmät vehkeet jotta he näyttäisivät uskottavilta.

Toinen esimerkki – sarjassa on mukana naisia, joiden kuuluu näyttää siltä, että heillä ei olisi yhtään meikkiä, joten heille feikataan kunnon rusketus, raikkaat “luonnollisen punaiset” huulet ja posket. Ei niin, etteivätkö olisi meikittäkin kauniita, mutta kameralle täytyy hieman liioitella. Tummat silmänaluset ja näpyt peitetään, meikkaamaton iho näyttää epätasaiselta ja kiiltävältä.

Kai siinä on hieman sitäkin, että parhaaseen katseluaikaan tv-ruudulta ei halua katsella näyttelijöitä, jotka näyttävät yhtä rähjäisiltä kun itse näyttää aamulla… Totuus on tylsää? ;)