Puutarhaunelmia

En todellakaan ole mikään viherpeukalo, valitettavasti. Jostain ihmeen syystä en millään muista edes kastella kukkia vaikka ne ovat kotona suoraan nenän edessä… Mutta nyt kun olen pari kertaa saanut viettää aikaa Puutarhaunelmia-ohjelman juontajien ja muun tiimin kanssa, huomaa jo oppineensa paljon uutta. Ja ihailen kasveja aivan uudella tavalla. :)

Vaikka itse olisi kuinka pihalla (kirjaimellisesti tässä tapauksessa) jossain asiassa, niin mistä tahansa aiheesta voi kiinnostua kun joku mukava ja fiksu tyyppi suhtautuu innolla siihen. Juontajat Paula ja Sini ovat molemmat hortonomeja, kiinnostavia ja viisaita naisia jotka tietävät mistä puhuvat. Kuvauspaikalla on muutenkin todella hauska tunnelma, varsinkin tänään kun oli viimeinen päivä ennen porukan lomia. Aurinko paistoi, mikäs siinä seistä kauniissa puutarhassa, nauttia hyvästä seurasta ja oppia samalla uutta.

Herätys oli 5:30 ja päivän piti olla piiitkä, kuvasimme kolmen ohjelman juonnot kerralla. Mutta ihmeen vikkelästi sujui kun tiimi oli päässyt vauhtiin kesän aikana. Ensimmäisellä kerralla kun olin mukana meno oli selkeästi kankeampaa ja hitaampaa talven jälkeen.

Meikkasin ja laitoin hiukset kuntoon aamulla ensimmäistä juontoa varten, sen jälkeen naiset vaihtoivat vaatteita seuraaviin ohjelmiin ja minä muokkasin meikkiä sitä mukaan. Seurasin myös kuvauksia ja katselin, että hiukset pysyivät ojossa ja kasvot eivät kiiltäneet.

Tässä juontajat valmistelevat dialogiaan ennen kuvausta.

Paulalla oli hankaluuksia keksiä jokaisen ohjelman alkuun erilaisia tapoja sanoa “hei ja tervetuloa!”, ettei tulisi pelkkää toistoa. Meidän ehdottamat “heipparallaa”, “morjens” ja “heissulivej” eivät jostain syystä iskeneet. Ehdotuksia otetaan vastaan.. ;)