Kosmetiikkamarkkinat jyrää

“Eikö teillä ole sitä enää? Miksi lopetetaan aina kaikki hyvät tuotteet!?”. Kosmetiikkakonsulentin työssä kuulee tämän kysymyksen päivittäin kun naiset turhautuneena ihmettelevät miksi oma suosikkituote ei enää löydy mistään.

Eikä lohduta paljon kun joutuu selittämään, että kyseinen tuote ei myynyt tarpeeksi hyvin, joten firma on vetänyt sen pois markkinoilta ja tuonut tilalle jotain aivan muuta. Tahti on kova kosmetiikkamarkkinoilla, kevät-kesä-syksy- talvi-lookit tulevat ja menevät ja jos ei osta heti kun tuotteen näkee se on loppu kun seuraavan kerran kyselee sitä eikä ole uutta tulossa. Ja perusvalikoimissa olevat tuotteetkin ovat aina lopetusuhan alla jos ne jäävät liian pitkäksi aikaa hyllylle pölyttymään.

Eräs konsulentti kertoi, että Tarja Halonen oli harmitellut kun joutui ostamaan kilpailevan (ulkomaalaisen) yrityksen huulipunaa, kun Lumenella ei enää ollut oikeaa oranssia sävyä. Eli kaikille tosiaan käy joskus näin…

Kilpailijat tuovat jatkuvasti uutta ja hienoa markkinoille, joten brandeillä on kova kiire saada ensimmäisenä uusimmat innovaatiot kauppoihin, jotta eivät jää muiden jalkoihin. Tällä hetkellä erilaiset vaahdot ovat muotia, kesällä vedenkestävät meikit ja kirkkaat sävyt, syksyllä tulevat murretut, vahvat värit ja niin se pieni piiri pyörii. ;)

Ei vain kosmetiikkabusineksessä, vaan kaikkialla työelämässä tahti kovenee koko ajan. Ei ihme, että jooga, filosofia ja hengellisyys yleistyvät, kun jostain pitää saada hieman rauhaa elämäänsä. Kauhistuttaa kun katselee tv:tä ja joka toinen mainos liittyy siihen, miten kiireistä elämä on ja miten siitä parhaiten selviää. Lehdissä on “nopeat vinkit kiireiselle naiselle” liittyen ruoanlaittoon, meikkaamiseen, laihduttamiseen, kuntoiluun jne. Koko ajan pitäisi suorittaa enemmän, vapaa-ajallakin pitää kokea eksoottisia harrastuksia ja elämyksiä, matkustaa ja olla kaikinpuolin tehokas. Huh.

Hmm.. eipä minulla valitettavasti ole mitään patenttiratkaisua tähän, paitsi että jos kerran pitää painaa töitä hullun lailla niin kannattaa edes tehdä sellaista työtä mistä tykkää. Ja vapaa-ajalla käyttäisin mieluummin sanaa “saa” kuin “pitää”! :)

No, jos vaikka menisin nyt vihdoin lukemaan seuraavan jakson käsikirjotukset etten ole huomenna aivan pihalla kun kuvaukset jatkuvat taas viikon tauon jälkeen.

P.S. Syksyllä pitäisi tulla oranssi huulipuna taas Lumenen valikoimiin, Tarjallekin tiedoksi. ;)

1 kommentti

  1. Heidi 04/07/2006

    Hups, muistin muuten väärin – olikin kynsilakka eikä huulipuna jota Tarja oli ostamassa. Toivottavasti myös kynsilakoissa ilmestyy uusia sävyjä Tarjan makuun! :)


Comments are closed.