Täydellinen meikkipohja

Minulta kysyttiin lauantaina kun tein polttarisankarille meikkiä, miksi ammattilaisen tekemä pohja on aina täydellisen näköinen, ja mistä se johtuu, ettei itse saa samannäköistä aikaiseksi. Silloin vastasin, että se on lähinnä kiinni siitä, miten huolellisesti levittää voiteen, mutta yritän tässä valoittaa asiaa hieman enemmän ja kertoa miten kannattaa tehdä, alusta loppuun.

Täydellinen meikkipohja vaatii huolellisuutta ja hyvää valaistusta, joten meikkaa mieluiten päivänvalossa.

 • Pyyhi kasvot kasvovedellä.
 • Levitä kosteusvoide, anna imeytyä (vaikka samalla kun meikkaat silmät).
 • Laita meikinalustippoja (esim Magic Drops) tai meikinpohjustusvoidetta.
 • Jos sinulla on paljon peitettävää, käytä meikkivoiteen alle rasvapohjaista peitevoidetta joka pysyy hyvin. Punertava voide taittaa sinisyyden tummissa silmänalusissa, kellertävä/vihertävä voide taittaa punaisuutta (esim Make Up Storen Cover All Mix).
 • Hehkua ihoosi saat kun käytät valoa heijastavaa meikkivoidetta, tai sekoitat meikkivoiteeseen ihonsävyn heleyttävää voidetta. Ota huomioon, että meikkivoiteen peittävyys vähänee silloin hieman.
 • Töpöttele meikkivoide sienellä tasaisesti iholle, voit tehdä pohjasta hieman peittävämmän T-alueella ja häivyttää kohti hiusrajaa ja leukaperää. Jos sinulla on kuiva iho, kannattaa valita kosteuttava, läpikuultava meikkivoide. Rasvoittuva iho vaatii kestävämmän, mielellään mattapintaisen voiteen.
 • Tarkista, onko ihossa vielä korjattavaa, ja levitä varovasti kevyempää peitevoidetta siihen kohtaan mihin sitä tarvitaan. Taputtele sormella voide ihoon niin ettei peitevoide erotu pohjasta. Lisää peitevoidetta kunnes saat näpyn tms peittoon täydellisesti.
 • Valovoide/valokynä on aivan ihana tuote, jolla kirkastat kasvosi helposti. Laita voidetta juonteiden pohjalle, tummiin silmänalusiin, nenänpieliin, ja huulien yläpuolelle sekä poskipäihin korostamaan. Taputtele sormella voide ihoon. Varo häivyttämästä sitä ympäriinsä, silloin se menettää tehonsa.
 • Puuteroi kasvot kevyesti. Iho saa mieluummin hehkua hieman kuin olla täysin mattapuuteroitu, jos sinulla on aikuinen/kuiva iho voit jättää pois puuterin kokonaan. (Jos käytät voidemaista aurinkopuuteria ja/tai poskipunaa, levitä se ennen kuin laitat puuteria.)
 • Varjosta poskipäät esim aurinkopuuterilla, jossa ei ole helmiäistä. Isolla siveltimellä saat luonnollisen tuloksen. Voit myös laittaa hieman varjostusta kasvojen “reunoille” ja häivyttää kaksoisleuan. Nyrkkisääntö varjostuksessa; mieluummin liian vähän kuin liian paljon!
 • Poskipuna raikastaa ihoa, levitä sitä poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja häivytä hyvin.
 • Tarvittaessa voit sipaista hieman korostusväriä poskipäille, aavistus otsaan, nenänvarteen, huulien yläpuolelle ja leukaan. Korostusvärinä toimii esim vaalea helmiäinen, joka hehkuu kauniisti juhlameikissä.

Tässä vaiheessa näet toivottavasti peilissä kauniin naisen jolla on aivan täydellinen iho. :) Jos ei, toivotan parempaa onnea ensi kerralla. Harjoitus tekee mestarin, kuten sanotaan. Tai soita minulle kun seuraavan kerran on tärkeä päivä edessä. ;)