Modesty Blaise

Modesty on sankarini. Minulla taitaa olla kuudes kirja meneillään tällä hetkellä enkä saa niistä tarpeeksi. Peter O’Donnellin englanti on niin tyylikästä ja hyvinkirjoitettua ja Modesty on täydellinen nainen, ainakin minun näkökulmasta. :) (Huom! Kirjat, sarjakuvien kömpelöstä pornoversiosta en niin välitä).

Ei niinkään se, että hän löylyttää ihan kenet tahansa, vaan se rauhallinen itseluottamus ja ammattimaisuus joka hänessä on. Hän on lisäksi älykäs, ystävällinen ja avulias. Ja kaunis, vaikkei se olekaan hänelle mikään juttu. Olen tulkinnut, että “blaise” on sama sana kuin “blaze”, jolloin nimi on suomennettuna suunnilleen “vaatimattomuuden roihu”?

Olisipa meissä kaikissa hieman enemmän Modestya. En voi kuvitellakaan, että hän huolestuneena katselisi itseään peilistä ja miettisi mitä muut hänestä ajattelevat tai vertaisi omaa ulkonäköään muihin naisiin. Hänellä on tärkeämpää tekemistä.

Se on inhimillistä ja täysin ymmärrettävää, mutta harmillista, että naiset useimmiten ottavat puheeksi ensimmäisenä (omasta mielestään) huonot puolensa. Harvemmin kuulee, että “voisitko erityisesti korostaa näitä mun upeita huulia/silmiä/poskipäitä”. Usein sen sijaan sanotaan “mulla on toi kauhea finni tossa jos saat peitettyä”, tai “miten saan paranneltua nää roikkuvat luomet/kapeat huulet/kaksoisleuan?”. Jopa hurjan version “tää lärvi nyt on mitä on” kuulin eräältä morsiamelta.

Ja taas voin osoittaa syyttävästi myös itseäni.. pari päivää mökissä ilman sen kummempia ehostuksia, ja kauhistuin kun näin itseni peilistä kaupassa. Ensimmäisenä kävi mielessä, että onpas väsähtäneen näköiset kasvot, tummat silmänaluset ja litteät hiukset. Ei muistuttanut yhtään tuota ylhäällä olevaa kuvaa. ;) Ensi kerralla yritän kuitenkin mieluummin hymyillä peilikuvalle, silloin se näyttää varmasti paremmalta..

Voisipa itse nähdä itseään yhtä neutraalisti/positiivisesti kuin muut ihmiset! Minä lähden siitä, että kaikki ihmiset ovat omalla tavallaan kauniita ja ainutlaatuisia. Näen mahdollisuudet ja korostan parhaita puolia. Toki saa sanoa, jos jotain tarvitsee ottaa huomioon tai jokin asia häiritsee. Esim. kukaan muu ei välttämättä huomaa, että nenäsi on “liian leveä”, mutta sen saa kyllä kavennettua varjostuksilla. Jos sinulla on sen jälkeen itsevarmempi olo, kannattaa ehdottomasti mainita asia, kunhan et hauku itseäsi turhaan. Näpyt tms peitän, niistä ei tarvitse erikseen huolehtia. ;)

Kenelläkään ei ole täysin symmetriset kasvot tai täydellinen iho, ei edes malleilla. Meikeillä, vaatteilla, mukavalla käytöksellä ja itseluottamuksella (ei välttämättä tuossa järjestyksessä) tuomme itsestämme esille parhaan mahdollisen version ja lähdemme valloittamaan maailmaa. Vive le difference! :)

6 kommenttia

 1. Z 30/07/2006

  Modesty ruulz! Niin totta.


 2. Susanna 30/07/2006

  Tiedätkö saako jostain hajutonta kynsilakkaa? Hajusteeton ei riitä. Yksi kaveri kyseli, ja ajattelin että sinä ehkä tietäisit?


 3. Heidi 01/08/2006

  Kynsilakoissa on vahvat aineet.. onko kaverisi allerginen/herkkä jollekin tietylle aineelle? Tarkistin äsken parin eri kynsilakan kyljestä, ja näköjään niihin ei laiteta ollenkaan hajusteita. En tiedä mikä aineista on se joka “haisee”, ilmeisesti joku liuotinaine.

  Ei tule heti mieleen täysin hajutonta, mutta yritän kysellä tutuilta ja ilmoittelen jos sellainen Suomesta löytyy. Olisihan se kiva jos kaverisikin pääsisi lakkaamaan kynsiään. :)


 4. Heidi 01/08/2006

  Kyselin vielä avomieheltä joka on hieman enemmän haka näissä kemiallisissa jutuissa kuin minä, ja hän epäili hajuttoman kynsilakan olemassaoloa. Kuulemma löytyy esim “hajutonta tärpättiä” joka kuitenkin haisee. ;)

  Anytimen kynsilakat sopii yleensä myös herkille, mutta kyllä ne silti hajun peruusteella kynsilakaksi tunnistaa…


 5. Niina 02/08/2006

  Lueskelin eilen vanhoja naistenlehtiä ja Annan nro 21/2006 antoi vinkkinä Avonin (ei aavistustakaan tämän nimisestä firmasta kylläkään) “tarralakasta”, joka on oikeaa kynsilakkaa, jonka voi liimata kynnelle. Hajua ei lehden mukaan pitäisi olla, kestää kynsissä ainakin viikon ja 16 tarran liuska maksaa 7,5 euroa ja tiedustella voi numerosta 09-68509494.

  Ja nähdään Heidi taas jossakin vaiheessa : )


 6. Heidi 05/08/2006

  Kiitos Niina, loistava vinkki! :)

  Tässä hieman lisää tietoa aiheesta: kuiva kynsilakka Avonilta


Comments are closed.