Niksipirkan meikkivinkit

Jos on ruskettunut paljon kesällä, suosittelen hankkimaan tummempi ja vaaleampi sävy samaa meikkivoidetta. Näitä voi sitten sekoittaa keskenään jotta saa täydellisesti sopivan sävyn kun iho vaalenee syksyllä, ja keväällä taas ruskettuu.

Vanha CD-levy toimii mainiosti meikkipalettina.

Suosikkihuulipunasta on paljon hupia ilman, että tarvitsee vaihtaa väriä. Viimeistellyn, juhlavan huulimeikin saa rajaamalla huulet kynällä ja levittämällä huulipunan päälle kiiltoa. Eriväriset kiillot muuttavat punan sävyä hieman ja kiillot joissa on kimalletta tekevät railakkaan bilelookin. Kohtahan on jo pikkujoulu.. ;)

Vaalean 60-lukumaisen nude-sävyn saa aikaiseksi kun sekoittaa punaan aavistus peitevoidetta. Jos haluaa mattahuulet, voi viimeistellä huulimeikin töpöttelemällä päälle aavistus puuteria.

Vältä klimppejä mascarassa ja pyyhi ylimääräinen väri pois ennen kun laitat ripsiin. Eikä tarvitse tyytyä yhteen mascaraan jos haluaa sekä pitkät että tuuheat ripset. :) Itse laitan usein tuuhentavaa alle ja pidentävää päälle. Toinen mascara voi myös olla tehosteväri, esim hieman turkoosia ripsien päihin. Make Up Storella on vielä villimpiä värejä tarjolla.

Tumma rajaus on tärkeä, varsinkin vaaleille silmille, kontrasti tuo silmät esille.

Kun haluaa korostaa silmien väriä, voi suosia vastavärejä kun valitsee luomiväriä.

Siniset silmät – lämpimät sävyt (ruskea, oranssi)
Vihreät silmät – lilat sävyt (violetti, luumu)
Ruskeat silmät – kylmät sävyt (sininen, vihreä)

Musta korostaa kaikkia värejä. Kuulemma laventelikin sopii kaikille. En ole vielä kokeillut kaikille joten en voi vahvistaa. ;)