Meikkimatsi

Tutkin kiinnostuneena Trendi-lehden uusimman numeron “meikkimatsia”, jossa vastakkain uusi ja perinteinen koulukunta.


Trendi syyskuu 2006

Toisaalta olisi kiva kuulua uuten koulukuntaan, se kuulostaa jotenkin paremmalta, mutta ainakin näiden kuvien perusteella olen kyllä auttamattomasti “old school”.

Perinteinen kauneusmeikki (vasemmalla) tuo mielestäni paremmin esille mallin kauneuden. Silmät ovat kauniin muotoiset, intensiiviset ja seksikkäät, siistit kulmakarvat ja nude-huulet korostavat kokonaisuutta.

Kokonaiskuva on naisellinen, kun taas oikeanpuoleisessa kuvassa malli on melko androgyyninen. Kasvot ovat kulmikkaamman näköiset ja vaalet kulmakarvat sekä silmiä hieman pienentävä meikki saavat hänet näyttämään hölmistyneeltä. Olen kuitenkin samaa mieltä uuden koulukunnan kanssa siitä, että pohja saa mieluummin olla heleä kuin liian matta. Ja minäkin laitan poskipunaa poskiluulle “vastoin kaikkia sääntöjä” jos mallille sopii. Säännöt ovat tehty rikottavaksi.. ;)

Onhan uuden koulukunnan versio selkästi trendikkäämpi ja sopii paremmin tiettyihin muotijuttuihin. Toki teen trendimeikin jos pyydetään, mutta yleensä kun teen hää/juhlameikin niin asiakas haluaa kuitenkin ennen kaikkea olla kaunis. Jos esim. sisäkajali ei sovi kyseiselle henkilölle, en pysty laittamaan hänelle sellaista.

Myös asiakkaan tyyli, vaatetus ja kyseisen tilaisuuden luonne vaikuttaa meikkiin. En laita glittereyelineriä työhaastatteluun (no, riippuu tietenkin mihin työhön on hakeutumassa) enkä tee kevyttä arkimeikkiä jos asiakkaalla on juhlapuku päällä ja on menossä häihin. Välillä tuntuukin hassulta tehdä koemeikkiä henkilölle, jolla on verkkarit, värikäs t-paita ja hiukset ponnarilla. Hänellekin hankala kuvitella miltä kokonaisuus näyttää sitten kun on hiukset laitettu ja hääpuku päällä. Helppo vinkki tuleville morsiamille on laittaa valkoinen toppi/paita päälle ja tulla koemeikkiin vaikka koekampauksen yhteydessä.

1 kommentti

  1. Susanna 19/08/2006

    Minunkin mielestä old school oli parempi. En tosin vielä lukenut kunnolla, mutta noin niinku selailupohjalta :D


Comments are closed.