Missä lie glamour?

Jatkoimme yhteistyötä Antin kanssa ja vietimme eilisen illan tunnelissa junaradan varressa. Kuulemma siellä usein vilisee spurguja mutta meidän onneksemme niitä ei nyt näkynyt. Maisema oli synkkä ja mallit palelivat sateisessa ilmassa. Antilla oli mielenkiintoinen idea jota varten hän sai säätä valoja eri kulmista ja ottaa mallista noin sata kuvaa ennen kun oli tyytyväinen.

Odotan innolla lopputulosta, muokkauksessa saattaa kuitenkin mennä aikaa kun tähän taideteokseen pitää yhdistellä kuvia jotta saa varjot ja valot sommiteltua. No, kunhan meikki näyttää hyvältä olen tyytyväinen. ;)

Siirryimme vielä toiseen paikkaan tekemään seuraavaa kuvaa toisen mallin kanssa, mutta sade vain yltyi ja jouduimme lopettamaan siltä päivältä parin kuvan jälkeen. Siinä vaiheessa kaikilla taisi olla niin kylmä, väsynyt ja nälkäinen olo, että ehkä parempikin jatkaa toisella kertaa.

Tänään oli todella uuvuttava päivä. Mainostoimisto oli tilannut minut erään asiakkaan luokse aamulla. Mallin piti tulla paikalle rullat päässä joten minun tehtäväkseni jäi vain tehdä meikki, poistaa rullat ja viimeistellä hiuslakalla. Kyseessä oli mainoskuva, johon haluttiin naisellinen, klassinen kauneusmeikki. Aikaa oli käytössä tunti, eli helppo nakki.

Tai niinhän sitä voi kuvitella. ;)

Jokin kommunikaatiohäikkä oli sattunut, koska malli ilmesty vasta puolen tunnin jälkeen paikalle hiukset märkänä. Se, että saa pitkät, paksut ja painavat hiukset kuohkeiksi ilman rullia on melkeinpä mahdotonta. Tupeerasin minkä pystyin, mutta lasimaiset hiukset eivät olleet kovin vastaanottavaiset joten loppujen lopuksi nostin alahiuksia pinneillä ylöspäin, jolloin sain hiukset hieman nousemaan. Työaika venyi reippaasti, vilkaisin kelloa ja kauhistuin kun huomasin, että seuraavalle keikalle oli jo kiire!

Asiakas oli kuitenkin ymmärtänyt, että olen heidän palveluksessaan koko kuvausten ajan, joten heillä ei ollut minkäänlaista kiirettä, valokuvaaja otti koekuvia, muutti valaistusta ja pyysi sen jälkeen vielä pieniä korjauksia. He tuohtuivat kun sanoin, että joudun lähtemään ja tivasivat, että mitä tekevät jos mallin nenä rupeaa kiiltämään tai huulimeikki kuluu pois…

Kun vihdoin sain lähdettyä olin jo pahasti myöhässä ja kauhuissani, seuraava keikka oli nimittäin häämeikki. Onneksi hätä ei ollut tämännäköinen, sain morsiamen ajoissa meikattua ja hän oli tyytyväinen. Annoin kuitenkin hänelle hinnasta tuntuvan alennuksen pahoittelujen kera…

Enpä haluaisi tällaista päivää enää kokea kertaakaan! Mutta kaikesta oppii, ja se mikä ei tapa vahvistaa? :)

3 kommenttia

 1. Susanna 01/09/2006

  Huh, kuulostaa kamalalta päivältä. Jotkut ihmiset on sellaisia, että eivät osaa edes kuvitella että jollakin olisi muutakin tekemistä kuin palvella just häntä.. No, loppu hyvin kaikki hyvin, eikö.

  Aiemmin kun oli puhe näistä eri meikkifirmoista, niin tuli mieleen et olen nyt löytänyt kaksi uutta suosikkituotetta Maybellineltä. Olen aina pitänyt merkkiä jotenkin ei-niin-hyvänä, teinimeikkinä tavallaan. Mutta Dream matt mousse-meikkivoide ja se uusi ripsiväri on kyllä loistavia tuotteita! Mut sillä ripsivärikammalla ei kannata tökätä silmään, sattuu :D .


 2. Heidi 06/09/2006

  Toivon, että saivat mainoskuvansa otettua, jolloin loppu hyvin kaikki hyvin. :)

  Kiva kuulla uusista suosikeista. Merkin imago onkin muuten mielestäni todella kiinnostava aihe. Yksinkertaistettuna imago syntyy siitä, miten merkkiä markkinoidaan ja kenelle, sekä missä sitä myydään ja millä hinnalla.

  Jos Maybellinen tuotteet olisi kolme kertaa kalliimpia ja niitä myytäisiin vain tietyissä kaupoissa niin teinit ei koskisi niihin, mutta varakkaammat kuluttajat kiinnostuisivat. Tosin pakkauksien ulkonäköä pitäisi ensin uudistaa kalliimman näköisiksi.

  Eli jos tuote on hyvä niin päätös imagon luomisesta on valmistajalla. Halutaanko myydä suurempia määriä halvemmalla vai pienempiä määriä kalliimmalla?

  Valitkaa siis siskot minkähintaisiin tuotteisiin meinaatte satsata ja muistakaa, että suurin hintaero johtuu pakkausmateriaaleista ja markkinoinnista, ei niinkään sisällöstä..! ;)


 3. Z 11/09/2006

  Kun tarvitsin tosi tanakan menon meikit (noin 12 tuntia edustusta roolissa, lopputunnit noista tanssibileissä), käännyin Grimas’n puoleen. Eipä tarvinnut pettyä :-)) Hgissä myy esim Aprilia, Kaisaniemen metroasemalla.


Comments are closed.