Soveltamisen taito

“On silkkaa ajan ja sielunvoimien tuhlausta kuvitella, mihin kykenisi, jos asiat olisivat toisin. Ne eivät ole toisin.”

Ala-asteikäisenä seurasin innokkaana Ihmemies-sarjaa. MacGyver oli täydellinen ihannemies ja vieläkin pyrin elämään häneltä opitun filosofian mukaisesti. Mikään ongelma (= haaste) ei ole ylitsepääsemätön, pitää vain olla tarpeeksi luova.

Kun meillä oli tv-kuvausten välikaronkka, jätin tahallani meikkipakin kotiin ja otin mukaan pelkät siveltimet. Tiesin, että monet työporukan naisista toivoivat meikkausta saunomisen jälkeen, mutta tiesin myös, että heillä olisi omat meikit mukana. Ja minua kiinnosti tottakai nähdä mitä saisimme niillä aikaiseksi. Positiivinen haaste on aina tervetullut!

Meikkasin yhteensä 9 naista ja ilta oli erittäin mukava, tunnelma oli sisarellinen kun meikkejä lainailtiin edestakas (paitsi mascaraa, sitä ei kannata jakaa muiden kanssa). Monella oli aurinkoisen kesän jäljiltä liian vaalea meikkivoide, jolloin sain sekoittaa voiteita keskenään tai “lämmittää” kasvoja aurinkopuuterilla. Luomivärejä oli kaikenvärisiä ja -laatuisia. Tunsin itseni lapseksi karkkikaupassa kun sain kurkkia meikkipusseihin ja kokeilla erilaisia, minulle uusia tuotteita. Ja voin ilokseni sanoa, että kaikki olivat hyvin tyytyväisiä iltameikkeihinsä. :)

Olen yleensäkin hieman vastahakoinen nimeämään jotain tiettyä tuotetta “parhaaksi”. Jos joku kysyy, kerron toki mitä tuotteita itse tykkään käyttää ja miksi, mutta en voi väittää tuntevani kaikki maailman meikkituotteet. Opittavaa on aina sillä saralla. Ja sitäpaitsi jokin tietty tuote voi toimia täydellisesti jollekin kun taas toinen pettyy siihen täysin. Yleensä sanon mieluummiin esimerkiksi, että “valovoide on mahtava tuote”, mutta en lähde erittelemään minkälainen voide pitää olla, ja onko purkissa, tuubissa vai kynässä paras. Riippuu siitä kenelle se tulee, mutta tietenkin autan mielelläni ja selvittämällä asiakkaan toiveita pääsee jo pitkälle.

Jos sellaista tv-ohjelmaa joskus ruvetaan tekemään, missä vieraat ostavat tietyllä summalla meikkejä ja meikkaajat loihtii niistä heille upean juhlameikin, toivon että minut pyydetään mukaan. ;) Se se vasta hauskaa olisi! Ja nimeksi tulisi “Meikkisota”?

6 kommenttia

 1. Susanna 09/09/2006

  oi minäkin haluan tuollaiseen Meikkisota ohjelmaan :D . Se on kyllä totta että toisten meikkipussukoita on mielenkiintoista penkoa, aina voi oppia jotain uutta. Ja “tahtoo tämän”-lista vaan kasvaa ;)


 2. Maria 09/09/2006

  Tuo esittämäsi idea “Meikkisota-ohjelmasta” olisi aikas hauska ja toimiva. Kun olet tv-projekteissa mukana, vinkkaa jollekin, että olisko tämmöisellä idealla käyttöä. Lupaan että minä ainakin katsoisin =)
  Kiitos kivasta blogista!


 3. Heidi 09/09/2006

  Loistavaa, jo 2 kiinnostunutta koossa! Tästä se lähtee. :D


 4. Nina 11/09/2006

  Noista meikkivoiteista tuli mieleen, oletko koskaan meikannut tummaihoista mallia? Mistä heille löytyy sopiva meikkivoide? Yleensä silmiin on osunut vain näitä pohjoismaisen vaaleita sävyjä.


 5. Heidi 11/09/2006

  Tuo on hyvä kysymys, ja Suomesta saa nähdäkseni aika huonosti tummia meikkipohjia. Monella merkillä ON tummempiakin sävyjä, mutta niitä ei myydä Suomessa, koska markkinat ovat ilmeisesti liian pienet. Uskokaa tai älkää, mutta esim Lumenellakin on tummempia meikkivoiteita. Niitä ei vaan myydä Suomessa, jenkeissä sen sijaan.

  Make up Storella, Make Up Foreverillä ja FOXilla on jotakin, mutta enemmän löytyy ulkomailta..

  En ole kovin tummaihoisia päässyt meikkaamaan, enkä pidä pakissani tummia pohjia, koska tuotteet vanhentuvat eikä minulle ole niille käyttöä, valitettavasti. Sama syy miksi niitä ei kaupoissa löydy? Pari tummempaa rasvaväriä löytyy, joilla pystyn sekoittamaan jos tulee tarvetta.

  Jos joku tietää paikan missä Suomessa löytyy oikein tummia meikkipohjia niin kerro ihmeessä! :)


 6. Z 11/09/2006

  Hämeentien pienten numeroiden päässä on etnokauppoja mistä kannattaa kysyä meikkejä tummille naisille.


Comments are closed.