Siksakista suoraan

Toivottavasti hän ei huomannut, kun jäin hetkeksi tuijottamaan kaupan kassaa, nätti tyttö jolla oli näyttävät rajaukset silmissä.. mutta kun ne menivät luomella aivan siksakkia. ;) Voi kun teki mieli näyttää hänelle miten kaunis rajaus tehdään!

Välillä saa purra huulta, kun kaupungilla liikkuu. Eihän sitä voi toiselle sanoa, että “näyttäisit niin hyvältä kun tekisit näin (etkä noin)” loukkaamatta häntä. Sitäpaitsi, mistä minä tiedän, ehkä tämäkin tyttö toteutti trendiä omalla tavallaan ja piirsi tahallaan epätasaisen viivan..? :)

Nestemäinen rajaus ON hankala, varsinkin jos yrittää tehdä sen sillä tussilla/pehmeällä siveltimellä joka usein tulee tuotteen mukana. Rajaus kannattaa tehdä ohuella siveltimellä, joka on tarpeeksi jäykkä, että saa tehtyä viivan kontrolloidusti. Jos ei kaupasta löydy mieleistä, voi aina käydä taideliikkeissä, esim Tempera Uudenmaankadulla myy paljon siveltimiä.

Ensin painetaan sivellin ripsien juureen jotta ei jää valeaa “raitaa” näkyviin, sen jälkeen voi pikkuhiljaa paksuntaa viivaa, jolloin ensimmäiset epävarmat vedot jäävät piiloon. Ei kannata pitää kiirettä, ei ammattilainenkaan rajausta yhdellä vedolla tee! Silmän sisänurkassa voi käyttää kynää, se pysyykin paremmin jos silmä sattuu vuotamaan.

Tänään esitettiin koululla hauska leopardi-silmämeikki, tummempaa pronssia luomelle ja vaaleampaa kulmakarvaan saakka. Sitten mustalla kynällä taiteilemaan pilkkuja luomelle ja hieman ulkonurkasta yli. Hieno pikkujoulumeikki rohkealle?

Hillitympään mutta trendikkääseen nude-meikkiin voi laittaa vaikka huulikiiltoa luomelle, jolla saa kivan efektin. Korostetut kulmakarvat kuuluvat asiaan, ja bileversioon voi lisätä tumman huulimeikin. Glamour on pop!

Hankin vihdoin uusimman M-lehden Make Up Storelta. Aivan ihana “taidelehti”, kuvat ovat toki tietokoneella muokattuja, mutta niin kauniita. Jos olisi työhuone käytössä tapetoisin varmasti seinät noilla kuvilla.

2 kommenttia

 1. Susanna 04/10/2006

  Wau mikä kuva!

  Sä voit ajatella niin, että on sentään suht normaalia tuijotella ihmisten naamoja, mä katselen paidan rintamuksia ja mietin että onko tuo paita itse neulottu ja mistä malli vai onko ehkä Lindexiltä. Tai peppuja, että onkos tuo ommellut itse nuo housut kun tikit on noin vinksallaan. Pahinta on jos oikein alkaa miettimään miten joku paidan kuvio on tehty, ja sitä tosiaan tuijottaa vaiks kuin kauan :D ammattitauteja…

  Mä en oo muuten ikinä kunnolla oppinut tekemään rajausta, siis nestemäisellä kynällä. Saan siitä kyl siistin mutta aikaa menee. Joitain asioita ei ehkä ikinä opi? Mulla on se pulma etten tiedä kummalla kädellä meikkaisin – oikeasti olen vasuri, mutta meikatessa meikkaan vasemman silmän vasemmalla ja oikean oikealla. Ja oikealla tarkan viivan teko ei oo helppoo :D


 2. Heidi 05/10/2006

  Haha, näinhän se on – mikä on itselleen tärkeää osuu silmään. Jos on menossa kampaajalle tuijottaa ihmisten hiuksia ja jos tarvitsee uudet kengät katselee jalkoja..

  Kuvauksissa on hauskaa kun joukko ihmisiä katsoo monitoria silmä tarkkana kun kamera käy, kuka seuraa mitäkin; valoja, rekvisiittaa, jatkuvuutta.. Puvustaja katsoo kaulasta alaspäin, minä kaulasta ylöspäin. :)

  Kuulostaa hyvältä jos saat tehtyä siistin rajauksen! Ei siitä kovin nopeasti selviäkään, toki tuhannes kertaa saattaa sujua hieman nopeammin kuin ensimmäinen, mutta hätäisesti sitä ei kannata tehdä, eli jos aamulla on kiire voi satsata johonkin muuhun kuin tarkkaan rajaukseen.

  Sinun on ehkä helpompi rajata molemmat silmät vasemmalla kädellä, venytä ihoa silmän ulkokulmasta oikealla kädellä niin on helpompi piirtää suoraa viivaa. Pöydän ääressä voi tukea kyynärpäitä pöytään niin saa enemmän varmuutta.

  P.S. Minä en taas osaa tehdä vaatteita… hyvä, että saan jotain pientä joskus korjattua.. ;)


Comments are closed.