Roiskuvia trendielämyksiä

Menin uteliaana tänään koululle, koska opettajana oli Maiju Lanamäki, sama meikkaaja joka edusti uutta koulukuntaa Trendi-lehden meikkimatsissa.

Minusta on aivan ihanaa jos minut yllätetään, se piristää ja innostaa. Maiju onnistui kahdesti, ennen kun totuin hänen tyyliinsä. ;)

Hänellä on erikoinen tyyli, se oli jo tiedossa. Hän oli saanut palautetta Trendi-lehden syyskuun numeron muotijutusta (kuva oli myös kannessa), jossa malli kuvattiin harmaansävyisissä vaatteissa Suomenlinnan kallioilla. Meikki on melko nude lukuunottamatta eyelinerillä piirrettyjä mustia kulmakarvoja. Kuulemma jotkut lukijat olivat sitä mieltä, että he eivät halua nähdä harmaita muotijuttuja, eivätkä he ymmärtäneet mustien kulmakarvojen ideaa. Maiju on kuitenkin taiteilija, joka käyttää taiteellista vapauttaan siihen, että tekee erikoisia meikkejä, jotka hänen mielestään sopii kuvien ideaan. Tarkoitus ei ole, että niitä matkittaisiin sellaisenaan.

Muotikuvat ovat parhaimmillaan enemmän kuin kuvia vaatteista. Ne ovat taideteoksia, jossa tausta, vaatteet, malli, meikit ja hiukset ovat harmoniassa ja viestittävät jotain tiettyä tunnelmaa. Meikkaaja on osa tiimiä, joka suunnittelee lopullisen lookin.

Maiju sanoi tekevänsä modernin, mutta 60-lukuhenkisen meikin ja aloitti tekemällä huolellisesti paksut rajaukset silmiin. Hän jatkoi vetämällä vaaleammat pyöristetyt viivat luomivaon yläpuolelle ja otti sen jälkeen vaalean, kirkkaansinisen luomivärin ja rupesi värittämään luomia.

So far so good, mutta sen jälkeen katselin hämmästyneenä kun hän laittoi hurjankokoiset irtoripset silmien alle ja teki kulmista pyöreät mustat viivat. Ajattelin hetken, että “voi ei, nyt hän pilasi meikin”, mutta kun Maiju visualisoi lähikuvaa lehden kanteen sekä esitti miten jännältä näytti kun veti muutaman hiussuortuvan kasvojen eteen harsoksi, mieli muuttui. Silmät tottuivat erikoiseen meikkiin ja päätin, että tällaisia visionäärejä tarvitaan ehdottomasti muotimaailmassa.


Katseenkääntäjä 60-lukubileisiin?
Make up: Maiju Lanamäki

Maiju teki vielä toisen meikin, ja aloitti levittämällä mascaraa luomivärisiveltimellä ripsiin. Kerta kerran jälkeen enemmän, kunnes yhtäkkiä siirtyi luomelle ja töpötteli mascaraa ympäri silmiä. Enpä olisi tuota arvannut. ;) Tämä on kuulemma paras tapa saada oikein suttuinen meikki aikaiseksi, kynällä tulee helposti liian siistiä jälkeä.

Silmien ympärille hän levitti kiiltoa (esim Eight Hour Cream tai vaseliini) ja repi sen jälkeen käsipaperiin sopivankokoisen reiän. Ihovesiväreillä saatiin aikaiseksi roiskeita jotka paperin ansiosta pysyivät halutulla alueella. Tämä on mielestäni hauska idea, jota voi halutessaan hieman miedontaa ja kokeilla vaikka bilemeikissä kun kaipaa vaihtelua.


Make up: Maiju Lanamäki

Oli oikein hauska opetushetki, oma hupinsa oli katsoa Maijun työskentelyä, innokasta ja nopeatempoista, maalia roiskui ympäriinsä ja siveltimet lensivät. Tuli mieleen impressionistinen maalari joka intohimoisesti työstää taidettaan.


“Rapatessa roiskuu” :)

1 kommentti

  1. Sanna 10/07/2007

    Toi roiskejuttu on oikeesti tosi hauska! Vois joskus säväyttää jossain tarpeeksi vallattomissa pirskeissä! :D


Comments are closed.