Product placement

Katselin toisen osan Rikospoliisi ei laula -sarjasta, joka tuli eilen, ja ilahduin nähdessäni kohtauksen, jossa Joutsamo (Meri Nenonen) meikkaa Lumenen tuotteilla. TV-tuotannoilla on nimittäin usein erilaisia sponsoreita, ja meillä oli tässä sarjassa kosmetiikkasponsorina Lumene.

Tämä tarkoittaa, että Lumene antoi meille ilmaiseksi tuotteita käytettäväksi kuvausten aikana, ja vastineeksi tuotantoyhtiö tarjoaa yritykselle markkinointia “product placement” -muodossa. Eli brändiä pitää saada luontevasti näkyville tv-sarjaan. Meillä olikin tässä hieman hankaluuksia, koska kyseessä oli karu sarja poliiseista, jotka eivät pahemmin meikkaa. ;) Onneksi siis tuota kyseistä kohtausta ei oltu leikattu pois editointivaiheessa!

Tarkkasilmäiset saattavat löytää muitakin kohtauksia, jossa Lumene ja muunlaisia tuotemerkkejä vilahtaa ruudussa. Ruokatuotteita ja vaatemerkkejä esimerkiksi on helpompi saada luontevasti mukaan kuvaan.

Asiasta kolmanteen, kävin viikonloppuna kurssilla piirtämässä elävää mallia. Siitä on aikaa kun viimeksi olen piirtänyt enkä muistanut, että se on noin kivaa, vaikka kauan onkin ollut tarkoitus mennä kurssille. Harmi kun on niin epämääräiset työajat, ettei oikein voi millekään viikottaiselle kurssille ilmoittautua. Pitää katsella jos keväällä onnistuisi. Tuli nimittäin kova into tehdä tätä enemmän, nyt tuntui että aika loppui kesken ja olisi voinut parannella piirustusta vielä vaikka kuinka paljon.

Tämä täydentää mielestäni mukavasti meikkaushommaa. On taiteellista, mutta keskittyy ihmisen vartaloon kasvojen sijaan, saa tehdä karumpaa jälkeä kuin meikatessa, voi käyttä muunlaisia välineitä kuin siveltimiä ja sieniä sekä voi pyyhkiä ja aloittaa uudestaan niin monta kertaa kuin haluaa, ketään ei haittaa! :)

Alla ensimmäinen versio hiilipiirrustuksesta… toivottavasti voin esitellä parempaa jälkeä jossain vaiheessa kun olen päässyt harjoittelemaan enemmän. Ihminen on mielestäni monimuotoisuudessaan niin kaunis, kiva päästä taiteilemaan vielä kokonaisvaltaisemmin, myös paperille.


Eräänlaista body paintingiä? ;)

2 kommenttia

  1. Maria 10/10/2006

    Mainitsemasi “Lumene-kohtaus”osui ainakin minun silmiini, johtuiko lie juuri siitä että se oli hiukan yllättävä kokonaisuuden huomioon ottaen. Odotin ko. sarjalta aika paljon, mutta kun olen Sipilän dekkarit lukenut on vaikea luopua henkilöhahmoista luomistaan omista mielikuvista =)


  2. Heidi 11/10/2006

    Joo, toi on tuttu tunne. On tapahtunut monesti, kun on lukenut hyvän kirjan, ja sen jälkeen näkee elokuvan..

    Miltäköhän se tuntuisi, jos olisi itse luonut hahmot ja sen jälkeen joku muu tekee niistä tv-sarjan? Sipilä oli itse asiassa välillä seuraamassa kuvauksia ja vaikutti onneksi tyytyväiseltä. :)


Comments are closed.