Loppuspurtti

Hui, mikä härdellipäivä oli eilen! Kovalla vauhdilla kuvattiin, ohjaaja yhdisti sujuvasti kohtauksia jotta ehtisimme saada kaiken ajoissa kuvattua. Ensin näyttelijät harjoittelivat kohtauksen pari kertaa, sen jälkeen kuvaus jonka jälkeen usein kuului ohjaajalta “kiitos! täydellistä!” ja siirryimme samantien seuraavaan kohtaukseen.. :)

Näyttelijöistä otettiin kuvausten jälkeen vielä valokuvia mainostarkoitukseen, joten meikin piti olla tiptop. Aamulla olin tehnyt Merja Larivaaralle meikin huolellisesti, mutta kun hänellä oli päivän aikana “itkukohtauksia” niin meikkiä piti korjata ennen valokuvausta.

Samaan aikaan tuli neljä muuta näyttelijää maskiin, jotka olivat myös tulossa valokuvattavaksi. Anne-maskeeraaja oli lähtenyt viemään osan kamoista Pasilaan ja juuttunut ruuhkaan, joten väänsin mahdollisimman hyvää jälkeä mahdollisimman lyhyessä ajassa.. Ja osa meikeistä joita olisin tarvinnut olivat lähteneet vahingossa pakkien mukana, esim erään näyttelijän tietynvärinen luomiväri ja kaikki mustat rajauskynät olivat kummallisesti hävinneet. No, stressaaminen ei auta asiaa yhtään. ;) Annekin tuli jossain vaiheessa takaisin ja saimme näyttelijät edustavaan kuntoon ja kameran eteen.

Olin luvannut meikata apulaisohjaajan karonkkaa varten, ja nyt nautin siitä, että ei ollut tulipalokiire enää. Tein hänelle kissamaiset “hiilisilmät”, nude-huulet ja kiinnitin pätkän irtoripsiä silmien ulkokulmaan. Hän oli aivan ihastunut meikkiin.

Sain myös Merja Larivaaralta ja Pirkko Mannolalta ihanaa palautetta, kun kehuivat työtäni. Merja vei tuottajallekin terveisiä, että minua kannattaa käyttää myös jatkossa. Tuntuu todella kullan arvoiselta kun tämä tulee sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat ehtineet alalla nähdä jo yhtä ja toista.

Karonkka oli oikein kiva, tuottaja kehui koko tiimiä ja ihmetteli, miten tämä projekti on ollut niin sujuva. Kesän sää on ollut aivan mahtava, sade ei juurikaan ole vaivannut ulkokuvauksien aikana, mitään suurempia ongelmia ei ole tullut vastaan ja tiimi on toiminut kuin rasvattu kone. Onhan asiat sujuneet hyvin, mutta tosin tuottajan kuulukin kehua tiimiä projektin jälkeen. ;)