Studion maskihuone

Pukuassistentti kuvasi ahkerasti viimeisenä kuvauspäivänä ja lähetti mm. tämän kuvan.


Näyttelijä Kirsi Ylijoki maskissa

Tässä korjaan Kirsin meikkiä ennen valokuvausta Sydänjää-sarjan mainoskuviin. Oli meillä maskituoli ja peilikin siinä vieressä, mutta taisi olla kaksi henkilöä maskissa samaan aikaan, jolloin piti tehdä siellä missä mahtuu. Lokaatiossa varsinkin tuli välillä meikattua niin, että näyttelijä istuu jollain pöydänkulmalla tms. Onneksi päänäyttelijöillä on omat meikkipussukat kuvausten aikana, jolloin ei tarvitse esim valita meikkivoiteen sävyä huonossa valaistuksessa.

Pieni “sivellinvyölaukku” johon mahtuu siveltimien lisäksi pientä korjaussettiä on ehdoton kun ei välttämättä löydy pöytätilaa meikeille. Ja kädenselkä on kätevä paletti kun se on aina mukana!

Huomaa meidän hienot julisteet.. ;) Maskihuone oli alunperin pieni, täysin valkoinen huone. Pikkuhiljaa seinille ilmestyi kuitenkin kaikenlaista julistetta ja kuvaa piristämään kliinistä tilaa, jolloin siellä oli selkeästi mukavampi olla. :)

2 kommenttia

 1. Susanna 23/10/2006

  Käytätkö muuten noissa työjutuissa kakkumaskaraa tai vastaavaa? Vai miten huolehditaan ettei silmäpöpöt siirry? Monesti aiemminkin tota miettinyt, muttei koskaan muista kysyä ammattilaiselta jos on tilaisuus. Entä muut siveltimet, käytetäänkö niitä ihan yhteisesti tollaisessa tilanteessa missä kerralla pitää huolehtia usean hlön meikistä?

  Itse oon aina varjellut vaan sitä ripsaria, mutta tunnen pari naista joiden meikkipussiin päin ei saa edes hengittää ettei bakteerit leviä :D


 2. Heidi 23/10/2006

  Hei Susanna,

  hyvä kysymys! En ole tainnutkaan tuollaisesta mainita aikaisemmin, ja hygienia on tositärkeä juttu.

  Pidemmissä tuotannoissa naisnäyttelijöillä on ihan omat mascarat, merkattu nimellä, joita käytetään vain heille.

  Kun käytän “yleiskäytössä” olevaa mascaraa levitän sitä aina puhtaalla siveltimellä, ei sillä pullossa olevalla harjalla, jolloin pöpöjä ei pääse tuotteeseen.

  Luomiväri- ja huulisiveltimet pesen myös käyttöjen välissä, tai vähintään desinfioin brush cleaner -nesteellä. Sen takia niitä pitääkin olla hieman enemmän kuin yhdet kappaleet. :)

  Puuterivippaa ja poskipunasiveltimiä yms pesen päivittäin, niiden kanssa ei tarvitse olla ihan yhtä tarkka kun eivät ole kosketuksessa limakalvojen kanssa.


Comments are closed.