Vaihtelu virkistää

Naiset harmittelevat usein, että he meikkaavat aina samalla tavalla, vuosi vuoden jälkeen. Kuulen tämän harva se kerta kun teen asiakkaalle meikin.

Ihan ymmärrettävää, harvemmin on aamulla niin paljon aikaa, että ehtisi miettiä asukokonaisuuttaan sen kauemmin ja sopia meikin sävyä ja tyyliä siihen. Mutta ajankäyttö on priorisointia, kai nyt joskus on aikaa esim kokeilla eriväristä rajausta tai tummempaa silmämeikkiä? :)

Utuinen “hiilimeikki” on ollut suosittu nyt syksyllä, olen ilokseni saanut jo monta kertaa tehdä sellaisen naisille, jotka eivät ole sitä aikaisemmin kokeilleet. On aina yhtä kiva kun he ihastuvat dramaattiseen peilikuvaansa. Musta tuntuu usein “pelottavalta” eikä sitä tule kokeiltua kylmiltään, mutta se sopii todella monelle ja tekee juhlavan, naisellisen lookin.

Hyvä malli tietää miltä hän näyttää eri kulmista, mutta on siitä hyötyä meille taviksillekin, kun tietää mitä piirteitä kannattaa korostaa. :) Toki malleilla on useammin “monipuolisemmat” kasvot, heille voi tehdä kovin erilaisia meikkejä ja he pystyvät eläytymään tarvittavaan “rooliin”. Mutta kannattaa itselleenkin ottaa vaikutteita trendeistä ja tyyleistä ja kokeilla rohkeasti uutta.

Edellisessä elämässä (ennen nykyistä ammattia) en käyttänyt ikinä varjostuksia olemattomiin poskipäihin ja nykyään en osaa olla ilman! Tuntuu, että kasvot näyttävät täysin kaksiuloitteisilta kun katselen vanhoja valokuvia. ;)

Jos elämä on kiireistä, eikä ehdi sen kummemmin miettiä meikkiään kovin usein, niin edes joka 5. vuosi kannattaa pysähtyä sen verran, että tarkastelee miten kasvot ovat muuttuneet ja miten meikkityyliään voi muokata sopivammaksi. Tällöin voi olla hyvä idea pyytää ammattilainen avuksi, jos haluaa objektiivisen mielipiteen.

Raili Hulkkonen on sanonut, että naisen meikki voi olla ihan sama arkena ja juhlana, vain vaatteet muuttuvat. Tämä sopii hyvin joillekin, ja varsinkin aikuiselle naiselle, jolla perusmeikkin tarkoitus on piristää ilmettä ja häivyttää lempeästi ajan tuomaa muutosta kasvoilla.

Nuoremmilla kasvoilla on kuitenkin usein enemmän vaihtoehtoja käytettävissä, ja mielestäni kannattaa hieman leikkiä väreillä ja tyyleillä niin kauan kun pystyy. Ettei sitten myöhemmin tarvitse harmitella, kun on aina ja ikuisesti näyttänyt samalta? :)

Tässä hieman esimerkkiä, Sallalla on monipuoliset kasvot ja hänelle sopii suloinen tyttömäinen tyyli, jossa paljon poskipunaa, punaiset, kiiltävät huulet ja korostetut kulmakarvat. Myös toisen kuvan vahva musta silmämeikki ja mattapintaisempi huulimeikki näyttävät hänellä oikein hyvältä.


50-luvun pirteä koulutyttö


Kohtalokas mustavalkokaunotar

Mustavalkokuvassa ei ole käytetty ollenkaan poskipunaa, pelkät varjostukset ja korostukset, jolloin kasvojen muotokin näyttää erilaiselta. Kannattaa kokeilla! :)