Kuvausmaratoni

Eräs nainen pyysi minua tekemään hänelle pari erilaista kuvausmeikkiä, toinen nude ja toinen oikein vahva. Tarkoituksena oli tehdä poikaystävälle synttärilahja. Oikein kiva idea, kotitehdyt kuvat kun ei mitenkään näytä niin upeilta kun ammattitaidolla valaistut ja jälkikäsitellyt kuvat.

Valokuvaaja toimi harrastuspohjalla, mutta laitteet olivat viimeisen päälle. Kuvat otettiin hänen kotistudiossaan ja hän teki todella perusteellista työtä. Ajattelin etukäteen, että aikaa menisi noin 3-4 tuntia, mutta 6 tunnin (!) ja 500 kuvan jälkeen olimme valmiita.

Alussa malli oli hieman tottumaton poseeraamaan ja asentojen löytäminen oli hankalaa, mutta lopussa tuli todella hyviä otoksia, eli kannatti nähdä vaivaa. :)

Yleensä pitkät kuvaukset ovat meikin ja hiusten kannalta huonompi homma, mutta koska malli toivoi kiharoita ja lämpörullat tekivät todella vahvaa kiharaa, ei haitannut ollenkaan, että hiukset suoristuivat hieman illan aikana.

Ensimmäisessä meikissä satsattiin hyvään pohjaan ja varjostuksiin sekä korostuksiin. Illan aikana ehdimmekin vielä kolme kertaa muuttaa meikkiä, vahvasta tummasta silmämeikistä tuli kohtalokkaampi, tai tuimempi, kuten valokuvaaja sanoi, kun varjostus vedettiin vielä kissamaisemmaksi ja lisättiin sisäkajali. Viimeisessä meikissä levitin koko luomelle nestemäistä pronssia väriä ja myös huulille, lopputulos oli kiva kun malli oli niin ruskettunut.

Luultavasti saan jossain vaiheessa tänne näytille jotain kuvia, kunhan malli hyväksyy otokset. Mielenkiintoista taas nähdä miten erilaista jälkeä eri valokuvaajat tekevät. Valokuvaajan omilla nettisivuilla kävin etukäteen katsomassa minkätyyppisiä kuvia hän on on aikaisemmin tehnyt, mutta on se silti kiva nähdä miltä oma työ näyttää valmiissa kuvissa.

Juhlavaa itsenäisyyspäivää kaikille! :)

1 kommentti

  1. Heidi 19/06/2007

    Kesti hetken, mutta nyt on kuvia nähtävissä artikkelissa “Paras lahja?” kategoriassa Kauneus (kesäkuu 2007).


Comments are closed.