Mahtava meikkivoide

Luin tammikuun Trendi-lehteä ja harmittelin Päivi Pekkalan puolesta kun luin artikkelia “Pintaremontti”, jossa hän testaa eri meikkivoiteita. Lopputulos ei kuulosta kovin hyvältä, ja hän ihmettelee moneen otteeseen “tulikohan laitettua liikaa?”. Tekisi mieli ottaa häneen yhteyttä ja tarjota meikkiopetusta. :)

Pidin juuri ennen joulua meikkiopastuksen kolmelle naiselle, jossa kävin läpi meikkauksen aakkoset. He saivat ahaa-elämyksen kun totesivat, että arkimeikin idea siis on se, että näyttää siltä, ettei ole meikkiä. Aivan. Ainoastaan täydellinen iho ja omat kauniit piirteet tulevat esille.

He halusivat itse tehdä meikin itselleen jotta oppisivat parhaiten, ja olin heidän kanssaan hyvin tarkka. Käskin laittamaan meikki-, peite- ja valovoidetta ohuesti oikeisiin paikkoihin ja häivyttämään ja häivyttämään kunnes sitä ei näkynyt. Vain teho on tallella. Eikä se ole edes hankalaa kun sen oppii, alussa kestää hieman kauemmin meikata kuin yleensä, mutta kun tietää mitä laitetaan mihinkin ja miten, se onnistuu sen jälkeen nopeasti.

Eräs naisista ihmetteli “miksi en ole tehnyt näin aikaisemmin!?” kun hän huomasi miten kauniilta meikki voi näyttää. Hän ihasteli sitä, miten hän oli itse pystynyt levittämään tuotteet niin, että ne eivät näkyneet eivätkä tuntuneet iholla. Mutta hänen aikaisemmin hieman punertava iho näytti upealta.

Meikkivoiteissa on toki eroja, mutta tarvittaessa millä tahansa meikkivoiteella saa tehtyä luonnollisen pohjan, kunhan sävy on oikea. Väri kokeillaan leukaperään ja oikea sävy on löytynyt kun se ei erotu ihon väristä. Pintakuivalle iholle ei kannata valita mattapintaista voidetta tai puuteria eikä rasvoittuvalle iholle liian kosteuttavaa voidetta. Koostumuksia on erilaisia, ohuempia ja paksumpia. Kannattaa mieluummin pyytää kaupassa asiantuntijalta apua, kun ostaa samaa voidetta kuin ystävällä on, vaikka se hänelle sopiikin ja hän suosittelee sitä. :)

2 kommenttia

  1. Z 28/12/2006

    Meikkivoiteissa, parfyymeissa, kaikessa ihan sama: kun löytää hyvän, seuraavaksi kuuluu *plop* ja se on poistunut tuotannosta, markkinoilta, Suomesta tms. :-( Aina.


  2. Heidi 29/12/2006

    Tiedän tunteen.. :/

    Itselläni on usein “haku päällä” ja kokeilen mielelläni uutta koska a) suosikkituotteen valmistus saattaa loppua koska vaan ja b) mahdollisuus, että löytää vielä parempaa on olemassa. :)

    Kannattaa pyytää näyte ennen kun ostaa uutta, varsinkin jos on kyseessä kalliimpi meikkivoide tms. Mitä enemmän jaksaa kokeilla tuotteita, sen parempi, asiantuntemus kasvaa ja oppii minkätyyppiset tuotteet sopii parhaiten itselleen. Jos esim tietää, että kosteuttava meikkivoide on ainoa joka toimii, niin ei tarvitse tuhlata aikaansa mattavoiteiden testaamiseen. Happy hunting!


Comments are closed.