Meikkiopettelua

Kovalla kiireellä juoksin lauantaina paikasta paikkaan. Ensin keskustan hotelliin tekemään juhlameikkiä, sitten Meilahteen ja sen jälkeen mallitoimisto Clamos Studioon pitämään neljän tunnin meikkiopastuksen naisporukalle. Huh. Aamupalan jälkeen en ehtinyt syödä tai edes käydä vessassa missään vaiheessa päivää. Onneksi en siis ehtinyt juodakaan. ;)

Tuosta meikkiopastuksesta ajattelin kirjoittaa hieman. Oli hauska huomata, että kun muut seurasivat vieressä samalla kun meikkasin jokaiselle toisen silmän, heidän oli helppo neuvoa toisiaan kun piti jatkaa toisen silmän meikkaamista itse. On se aina helpompi nähdä miten kaverin pitäisi tehdä kun miten itse pitäisi tehdä. Tätä kannattaakin hyödyntää, pyytää palautetta ja neuvoja ystäviltä kun kokeilee jotain uutta.

Muistan kun teininä otin mallia lehdistä miten tehdään kauden trendimeikit tms, ja yritin toteuttaa ne kaverille. Lopputulos ei ehkä silloin näyttänyt ihan samalta kuin lehdessä, mutta harjoitus tekee mestarin. :)

Äsken eräs nainen soitti ja tilasi minut opettamaan ystävilleen meikkausta. Näitä opastuksia saa räätälöidä joka kerta erilaiseksi, mikä on aivan OK tottakai, ja mielekkäämpää jopa, kun ei tarvitse vetää saman kaavan mukaan koko ajan. Toisaalta jokaisella naisella on erilaiset kasvot, joten en usko, että opetuksesta voi ikinä tulla tylsää.

Tehokkainta taitaa olla, kun naiset pääsevät itse tekemään ja kokeilemaan, niin oppii parhaiten. Mutta jos kyseessä on isompi ryhmä niin meikkidemo, jossa kaikki saavat yleisiä vinkkejä ja neuvoja, on kuitenkin kätevämpi. Jos haluaa opetella viimeisen päälle meikkauksen jalon taidon kannattaa melkein tilata yksityisopetusta. Puolessatoista tunnissa ehtii perehtyä todella hyvin asiaan!