Kulmat

Kysymys kulmista innosti kirjoittamaan aiheesta enemmän. :) Välillä näkee kauniita kasvoja joissa kulmat on nypitty liian ohueksi/lyheksi, jolloin kasvoista saattaa jäädä muistiin ainoastaan oudot kulmakarvat. Kauniinmuotoisia kulmakarvoja ei välttämättä huomaa, ne sulautuvat täydellisesti kasvoihin.

Klassinen kulmakarvan muoto katsotaan nenänpielestä niin, että kulmat alkavat suoraan nenänpielen yläpuolella ja korkein kohta on silmän keskiosan ulkpuolella. Usein kulmakarvat loppuvat liian aikaisin, jolloin niitä voi hieman pidentää kynällä tai luomivärillä niin, että väri häipyy kauniisti ohueen “häntään”.

(Seuraavat 3 kuvaa www.kevynaucoin.com -sivuilta.)

Ennen nyppimistä voi tehdä “apuviivat” kynällä, ettei tule vahingossa nypittyä liian ohueksi. Kaunis muoto on pienestä kiinni, varsinkin jos kulmissa on pitkät karvat. Välillä kannattaa myös astua askeleen taaksepäin peilistä ja katsella kokonaisuutta.

Ero ensimmäiseen kuvaan on huima! Siistit kulmat avartavat katsetta ja tekevät kauniin raamin silmälle.

Pitkiä kulmakarvoja voi hieman lyhentää ja ohentaa esim tämännäköisellä apuvälineellä:

5 kommenttia

 1. Susanna 23/02/2007

  Mulla on niin ohkaset ja olemattomat kulmat, että käytän pelkästään tota höyläaparaattia :D. Nopeesti saa siistit kulmat kun tummentaa ensin ja höyläilee sitten ylimääräiset pois. Mut tuuheissa kulmissa se ei kai ole niin yksinkertaista :D.


 2. Sellai kiva tyyppi 29/04/2009

  Kiitti tiedosta, teenki tän mukaan ! :)


 3. kro 22/07/2009

  mistä tollasen kulmakarvaleikkurin vois ostaa?


 4. Heidi 22/07/2009

  Hei, näitä saa vaikka Sokokselta tai Stockmannilta, löytyvät usein samassa hyllyssä kuin siveltimet yms “kauneustyökalut”.


 5. Heidi 19/09/2009

  Löysin mielenkiintoisen videon YouTubesta.. :) Kuulosta helpolta ja tehokkaalta:

  http://www.youtube.com/watch?v=iVmbHB2p4WM&NR


Comments are closed.