Kuvaukset käyntiin

Ensimmäinen kuvausviikko takana, taas on työtahtiin ja -aikoihin totuttelemista. Tuntuu, että olisimme kuvanneet jo kuukauden. ;)

Yhden kerran pääsin salille, muuten on ollut aika lailla nonstop hommia. Työpäivät ovat loppuneet sen verran myöhään illalla/yöllä, että aamut venyvät ja koska maskit pitää tietenkin olla valmiina jo ennen kuvauspäivän alkamista niin paikalla on oltava ajoissa. Roudaaminen on myös olennainen osa maskeeraajana olemista. Ylellisyyttä on kuvata samassa paikassa monta päivää peräkkäin, jolloin ei tarvitse kantaa tavaroita edestakaisin aamuin illoin. Autossa kulkee pakkien ja kassien lisäksi mukana kaksi meikkituolia ja peili.

Tein eilen naispuoliselle morsiusparille häämeikit. Aamulla raahauduin sängystä ja mietin miksi välillä (vapaaehtoisesti) teen niin paljon työtä, mutta mukavia morsiamia meikatessa oli niin hauskaa, että totesin taas, etten vaihtaisi tätä mihinkään. :)

Tosin nyt keväällä tulee olemaan ongelmia koemeikkausten sopimisessa, kun aika on kortilla. Saattaa olla, etten juurikaan pysty ottamaan vastaan lisää häämeikkejä ennen kesää. Tällä hetkellä kannattaa muuten mieluiten olla yhteydessä sähköpostitse, kännykkä on äänettömällä koko kuvauspäivän. Sitä ei uskalla laittaa päälle, ettei vahingossa unohdu.. Sääntö kuuluu nimittäin, että jos jonkun puhelin soi kuvausten aikana hänen pitää ostaa koko tuotantotiimille oluet, tämänkokoiselle porukalle saisi jo hankkia pari koria. ;)

Olin perjantaina kuvauksissa statistina. Päähenkilö oli ryhmäterapiassa ja sinne tarvittiin taustalle muita “osallistujia” joten siellä minä istuin. Välillä joutuu/pääsee kuvausporukka statistihommiin kun tarvitaan joku kävelemään kadulle, istumaan kahvilassa tai mitä milloinkin. Avustajia tarvitaan aina, joten jos sellainen homma kiinnostaa kannattaa ottaa tuotantoyhtiöihin yhteyttä. Palkkaa siitä ei juurikaan saa, mutta hyvällä lykyllä näkee itsensä telkkarissa. Jotkut harrastavat tätä enemmänkin, yksi terapiaryhmän jäsenistä näytti kovin tutulta ja selvisi, että hän on ollut vaikka missä mukana, olimme ilmeisesti törmänneet “Rikospoliisi ei laula” -sarjan kuvauksissa aikaisemmin.