Veristä askartelua

Kiikutin äsken kotiin pinon hieman epämääräiseltä haisevia pizzalaatikoita. Hississä vanhempi nainen vilkaisi (ilmeisesti väärän merkkisiä) laatikoita ja totesi, että “tuosta lähipizzeriasta saa oikein hyvää pizzaa”. Hymyilin ystävällisesti ja sanoin, ettei laatikoissa itse asiassa ollut pizzaa. En viitsinyt lisätä “näissä on verisiä sianpaloja”, vaikka olisikin ollut mielenkiintoista nähdä hänen ilmeensä. Mutta ehkä on turhaa antaa naapurille käsitys, että on satanisti tms..? ;)

Huomenna kuvataan nimittäin sellainen kohtaus, jossa poikaa on ammuttu haulikolla jalkaan ja haavasta kaivetaan hauleja. Sian läskipala saa toimia ihona lähikuvissa, pala teipataan näyttelijän jalkaan ja puntti liimataan siihen päälle, jotta sen voi leikata auki uskottavan näköisesti. Tai näin on suunniteltu, katsotaan sitten paikan päällä tarkemmin miten homma toimii.

Tulen olemaan ainoa maskeeraaja paikalla, joten kävimme toisen maskeeraajan kanssa läpi miten pala valmistetaan ja mitä pitää ottaa huomioon, kun en ole aikaisemmin vastaavaa tehnyt. Jonnan keittiössä oli askarteluhetken jälkeen mielenkiintoisen näköistä:

Sian nahka on sen verran paksua tavaraa, että työkaluina saa käyttää mattoveistä ja ruuvimeisseleitä. Ja tuo leima lihassa peitetään kyllä meikkivoiteella ennen kun kuvataan. :)