Sorvin ääressä taas

Olin pääsiäisenä Ruotsissa tervehtimässä siskoa, tämä viikko alkoi työn puolesta tehokkaasti. Eilen kello soi viideltä, tänään kolmelta aamulla. Onneksi huomenna on inhimillisempi herätys, joten tänään jaksoin jopa avata koneen. :)

Kuvasimme kahtena päivänä studiossa pankkiryöstön sisäkohtausta, jossa mies on saanut lasinsirpaleen kurkkuunsa. Sirpale vedetään pois jolloin mies uhkaa vuotaa kuiviin. Ari Arvola, joka on erikoistunut tehostemaskeeraukseen, oli vastuussa verimaskeerauksesta, minä toimin assistenttina.

Eilen näyttelijän kaulaan liimattiin muovinen “lasinsirpale” ja kuvattiin se kohtauksen osa, joka tapahtui ennen kuin sirpale vedettiin ulos, tänään Ari väsäsi näyttelijän kaulaan haavan, jonka alla oli piilossa letku, jota kautta hän ruiskutti verta “valtimosta”. Hän oli myös tehnyt muotin näyttelijän kaulasta (jos sattui katsomaan viime sunnuntain Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa näki tästä aiheesta lyhyen insertin) jota käytettiin lähikuvissa, jossa näkyy miten pitkä lasisirpale vedetään ulos haavasta ja verta vuotaa.

Päivä oli erittäin intensiivinen, pitkää kohtausta kuvattiin monta kertaa monesta eri kulmasta ja joka kerta näyttelijä piti putsata, vaatteet siistiä ja setti puhdistaa. Kahdentoista tunnin päivä, huh. Puku-, maski- ja rekvisiittaosasto ansaitsi ainakin palkkansa tänään. ;) Puhumattakaan näyttelijästä, joka makasi suuren osan päivästä kylmässä studiossa verilätäkössä. Kaikki keinot olivat käytössä jotta hän pysyisi jotenkuten lämpimänä, villakerrastojen lisäksi kuumalla vedellä lämmitetty pyyhe selän alla ja märältä suojaavat Tena-vaipat selässä…

Tekoverta kului hurjia määriä, sekoitin erisävyisiä veriä veden kanssa jotta siitä tuli tarpeeksi ohutta kulkeakseen ohuen letkun läpi ja sopivan väristä. Onneksi Ari käytti jotain superliimaa joka piti haavan ja letkun paikoillaan koko päivän. Haavan ulkonäköä toki korjattiin välillä ja verta lisättiin, mutta mitä vähemmän isoja säätöjä tarvitsee tehdä, sen paremmin kuvaukset sujuvat.

“Stunttikaulan” haavasta tehtiin kolme erilaista lähikuvaa, jotka kaikki onnistuivat yhdellä otolla, mikä on aivan loistava suoritus, hyvä Ari! :)


Kuvassa näyttelijän kaulaan liimattu muovinen “lasinsirpale”

2 kommenttia

  1. Sikri 30/10/2009

    Me saatiin ihan pieni esimaku erikoistehsteisiin ja mä löysin sieltä kyllä oman juttuni! :) Nää on niiin makeita juttuja…haluan vaan HETI oppia lisää :)


  2. Heidi 30/10/2009

    Erikoistehosteet on todella mielenkiintoisia! Mitä enemmän niitä tekee, sitä enemmän keksii uusia ratkaisuja ja ideoita. :)


Comments are closed.