Mineraalimeikit

On ollut jo kauan tarkoitus tutkia ja kokeilla mineraalimeikkejä. Aihe kiinnostaa, koska mineraalipuuteria mainostetaan todella iho-
ystävällisena ja luonnollisena tuotteena.

Hankin ensimmäisenä IsaDoran meikkipuuterin jota olen käyttänyt nyt koko kesän. Peittävyys on ihan ok ja iho tuntuu meikittömältä, eli sopii kesätuotteeksi ainakin. Ajattelin seuraavaksi ostaa Dermoshopista heidän uuden mineraalipuuterin.

“Mineraalimeikit koostuvat pääsääntöisesti erittäin hienoiksi murskatuista korkeapigmenttisistä luonnon mineraaleista. Useimmissa mineraalimeikeissä on mukana sinkki- ja titaanidioksidia, jotka antavat tuotteelle luontaisen suojan auringon UV-säteitä vastaan. Sinkkioksidilla on lisäksi tulehduksia ehkäiseviä ja antibakteerisia ominaisuuksia. Koska mineraalimeikkien mineraalit sisältävät voimakkaan pigmentin, ovat meikit peittäviä. Lisäksi mineraalimeikit ovat hengittäviä, iholle ystävällisiä ja monipuolisia käyttää.” Näin mainostetaan Dermoshopin sivuilla.

Puuteri hoitaa ihoa ja on iholle terveellinen käyttää. Normaali-ihon lisäksi hoitavaa mineraalipuuteria voi myös käyttää erittäin herkällä, akne- ja rosacea -iholla sekä iholla, jossa on palo- tai leikkausarpia. Mineraalipuuteri ei tuki ihon huokosia vaan antaa sen hengittää luonnollisesti. Ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta mineraalipuuteri ei kuivata ihoa vaan auttaa sitä säilyttämään oman kosteutensa.

Puhdas mineraalipuuteri ei sisällä öljyjä tai vahoja, säilöntä- tai väriaineita, hajusteita tai täyteaineita kuten talkkia. Joissain halvemmissa merkeissä, kuten IsaDoran ja L’Orealin puutereihin on kuitenkin lisätty esim talkkia, kannattaa katsoa sisällysluetteloa ennen kun ostaa. Hyvä yleissääntö on, että mitä vähemmän tuotteessa on outoja ainesosia, sen puhtaampi ja ihoystävällisempi se on.

Herkkäihoisille varoituksen sana – joissain mineraalimeikeissä käytetään Bismuth Oxychloride -nimistä ainetta, joka saattaa aiheuttaa ärsytystä.

Suomesta ei valitettavasti löydy kovin monia merkkejä, jotka erikoistuvat mineraalimeikkeihin, ja netissä saattaa olla hankala valita oikeita sävyjä. Itse tilasin äskettäin kahden eri merkin näytteitä Ruotsista: HH Mineral Cosmetics (postitoimituskulut SEK65) ja Lily Lolo (Waterbellis). Jos jollain on tietoa mistä voi tilata näytteitä Suomessa niin tieto otetaan avosylin vastaan!

Mineraalimeikin voi sekoittaa kevyen kasvovoiteen kanssa jos haluaa voidemaisen tuotteen. Poskipunan voi sekoittaa värittömään huulikiiltoon niin saa värillisen kiillon. Mielikuvitustaan käyttämällä voi keksiä monia uusia tuotteita. :)

Ainakin seuraavilla merkeillä löytyy mineraalimeikkejä:

Everyday Minerals
HH Mineral Cosmetics
I.D. Bare Minerals
IsaDora
Jane Iredale
Lily Lolo
L’Oreal
Mine
Ocean Mist Cosmetics
Pure Luxe
TiKei
Youngblood

Jos on vihjeitä, mielipiteitä tai kokemuksia koskien mineraalimeikkejä niin kommentoi mielellään! :)
Ruotsia lukeville tässä blogissa löytyy lisää tietoa mineraalimeikeistä: Mineralsmink

19 kommenttia

 1. NastyBlackie 02/08/2007

  http://www.mschic.com on Suomalainen mineraalimeikki nettikauppa…


 2. Heidi 02/08/2007

  Kiitos tiedosta!

  Ja q&a-sivulla löytyy näköjään tuotteiden sisällysluettelot, kohdassa “8. Lisätiedot tuotteista”. Hyvä homma, eikun tutustumaan. :)


 3. Anne 16/08/2007

  Ostin L’Orealin mineraalipuuterin. Olen vähän pettynyt, sillä ihoni jää kiiltäväksi. Käytän valokynää ja minua arvelluttaa hieroa puuteria sen päälle pyörivin liikkein. Lisäksi tuntuu kuin puuteria ei tulisi kaikkiin kohtiin, sitä on vaikea saada levitettyä silmäkulmiin, nenänpieleen jne.

  Tällä hetkellä käytän mineraalipuuteriani vain arkimeikissä, baanalle lähtiessäni turvaan vanhaan tuttuun meikkivoiteeseen ja puuteriin.


 4. Heidi 16/08/2007

  Hei Anne,

  pakko myöntää, etten ole täysin ymmärtänyt sen kabuki-siveltimen välttämättömyyden.. Itse käytän pienempää ja pehmeämpää puuterisivellintä, jolla pääsee paremmin esim silmien alle ja nenänpieliin.

  L’Orealin mineraalipuuteri taitaa sisältää jotain ainesosaa, jonka tarkoitus on tehdä ihosta kuulaan näköinen, eli siinä on jotain “kimallehiukkasia”.

  Mitä tulee meikin pitkäkestoisuuteen niin käytän yhä mieluummin nestemäisiä ja rasvapohjaisia tuotteita vaativissa olosuhteissa. Mutta varmasti säästää ihoaan pitkällä tähtäimellä kun arkimeikissä käyttää puhtaita mineraalimeikkejä.

  Eiköhän mineraalimeikitkin kehity pikkuhiljaa, suht. uusi tuotehan on kuitenkin kysymyksessä. :)


 5. Eija 16/07/2008

  Mary Kaylla on juuri pohjoismaihin lanseerattu uudet mineraalipuuterit, luomivärit, poskipunat sekä meikkipuuterit!! Todella laadukkaat ja helppokäyttöiset muunneltavassa meikkipaletissa! :)


 6. Heidijohanna 25/07/2008

  Olen itse käyttänyt Everyday Mineralsin tuotteita jo vuoden ajan. On sellaista laatukamaa ja yhdysvalloista tällä nykyisellä dollarin kurssilla tilattuna NIIN naurettavan halpaa, että ihan sekoaa (kannattaa ottaa tulli huomioon tilatessa, ei yli 45 euron tilauksia) erityisesti myös siveltimet jotka on aivan mahtavia ^_^ En koskaan enään käytä muuta kuin mineraalimeikkejä.

  Niin ja muuten monet markkinoilla olevat mineraalimeikit eivät ole täysin puhtaita mineraalimeikkejä. Kannattaa olla tarkkana laadun kanssa :)


 7. Heidi 26/07/2008

  Kannattaa tosiaan lukea sisällysluettelot, ettei tule ostaneeksi mukamas-mineraalia jossa on kaikkea muuta kökköä seassa. :)

  Itse olen myös tykästynyt mineraalimeikkeihin, käytän aika paljon asiakkaillekin nykyään. MSCHIC on suomalaisena merkkinä tuntunut aika kivalta, kovin monia merkkejä en tosin ole vielä kokeillut.


 8. Sari 14/10/2008

  Muoti ja Kauneus -messuilla oli mukana NINKA -niminen yritys, jolla on 100% mineraalimeikki. Yhtä värijauhetta voi sävystä riippuen käyttää luomivärinä, kulmissa, rajauksissa, poskipunana, huulimeikissä, jopa kynsilakkana. Mineraalimeikkipohjissa on puuteri ja meikkivoide samassa tuotteessa, tutustu sävyihin http://www.shopninka.fi.


 9. Heidi 14/10/2008

  Kiitos Sari vinkistä! Pyörin kolme päivää messuilla mutta onnistuin jotenkin missaamaan tämän.. :)


 10. Ninny 18/11/2008

  Entä oletko kokeillut Urban Decayn mineraalimeikkiä ja -luomiväriä, myy Suomeen mm. nettikauppa lookfantastic.com?


 11. Heidi 18/11/2008

  Hei Ninny,

  ja kiitos tästäkin vinkista. :) En ole kokeillut, huomasin niitä kauneusmessuilla kyllä. Vilkaisin nettisivuja mutta en löytänyt tuotteiden sisällysluetteloa.. pitänee etsiä vähän tarkemmin vielä.

  Mahtavaa, että näistä mineraalimeikeistä rupee jo kohta löytymään jotakin jokaiselle kun merkkejä on niin paljon.


 12. Vilja 09/12/2008

  Bellapierre: Totta vai tarua?
  Minulle kaupattiin juuri Kampin ostoskeskuksessa (Helsingissä) Bellapierren mineraalipuuteria. Sain kasvoilleni ilmaisen näytteen. Meinasin huumaantuneena upeasta ulkonäöstäni heti ostaa purkillisen, mutta lähdin kuitenkin nettiin tutkimaan mitä ne mineraalimeikit oikein ovat.

  Nyt yhden illan perusteella olen ulkonäköisesti todella tyytyväinen lopputulokseen, sillä iho on pehmeä ja mattapintainen. Yleensä en käytä meikkejä, koska silmäni ja ihoni ärsyyntyvät. Harmikseni täytyy myös tämän Bellapierren puuterin kanssa, että silmäni ovat ärsyyntyneet jo muutaman tunnin meikin pitämisen jälkeen. :(

  Bellapierressä ei kuulemma ole sitä Bismuth Oxychloride -ainetta joka ärsyttää, mutta jotenkin puuteri silti tuntuu ihon päällä olevana kalvona.

  Luin myös varoituksen sanan, että nykyään kosmetiikkayritykset mainostavat tuotteitaan luonnonmukaisina, vaikka tuotteiden elinkaarta, vaikutuksia ympäristöön, aineiden puhtautta, ja pakkausmateriaaleja ei oteta huomioon. Tuotteet saattavat myös sisältää syntettisiä aineita luonnonmukaisten aineiden lisäksi. Mineraalijutut ovat tavallaan “hypetystä” ja ehkä kuluttajan huijaamista.

  Näköjään vain todellinen sertifioitu luonnonkosmetiikka on sellaista, mihin uskaltaa luottaa, kuten Dr.Hausch, Weleda tai muut sertifioidut yritykset.

  Onko muilla kommentteja tai kokemuksia mineraalimeikeistä tai aidosta luomu-kosmetiikasta?


 13. Vilja 09/12/2008

  http://www.savvyskin.com/can-mineral-makeup-be-bad-for-your-skin

  Tuolla oli kovasti keskustelua mineraalimeikeistä (englanniksi)


 14. LiisK 25/12/2008

  My favorite foundi is Archetype Cosmetics but that company has somewhat serious shipping problems :S (Still waiting for my order from mid-October). Second best and cheapest must be The Conservatorie.
  EDM is the best known in Estonia but BellaPierre is trying to corner the market – those products are far too expensive, I’ll never buy them. MSCHIC is also developing their Estonian webpage – the prices are likewise outrageous.


 15. Tytti 05/10/2009

  Valtaosassa noita merkkejä on silikoneja. Ts istuvat kuin tauti ihossa, eivätkä ole lainkaan niin luonnollisia ja “kivoja” kuin sanovat..v..aa tämä kuluttajia harhaan johtava markkinointi.


 16. Heidi 05/10/2009

  Totta, saa olla tarkkana lukemassa sisällysluetteloita. Tosin tämä pätee kaikenlaiseen kuluttamiseen. :/

  En uskaltaisi itse ostaa juuri mitään vilkaisematta mitä se pitää sisällään, on kyseessä sitten ruoka tai kosmetiikka…


 17. sapp 25/01/2010

  ostitko dermoshopista sitä mineraalimeikkipuuteria koskaan? Oliko hyvä?


 18. Heidi 25/01/2010

  Kyllä ostin, on parhaillaan henk.koht. arkikäytössä. Kun sen ostin oli vain yhtä sävyä, nyt taitaa olla kaksi.

  Se on ihan hyvä peruspohja, ei hohda niin paljon kuin joidenkin muiden merkkien tuotteet.


 19. Pia Niemi 05/11/2010

  Myös Oriflame kosmetiikkaan on tullut mineraalimekkilinja Giordani nimellä ja pelkkää hyvää olen kuullut käyttäjien taholta.Mukana on jo aika laaja skaala: irtopuuteri, värivoide, valokynä,luomivärit.Kokeilkaa ja kertokaa mielipiteiä.


Comments are closed.