Kiehtovia naisia

Katselin tänään Breakfast at Tiffany’s -elokuvaa (1961) ensimmäistä kertaa. Mielenkiintoista, kun “ennen vanhaa” koko leffa saattoi perustua siihen, että palvotaan mielettömän kaunista ja kiehtovaa naista, johon koko yleisö rakastuu samalla tavalla kuin miespäähenkilö.

Nainen voi olla herkkä ja vahva, haavoittuvainen mutta selviytyjä ja hänet hyväksytään sellaisenaan. Toki elokuvan aikana on tapahduttava jokin muutos henkilöhahmossa, muuten tarina ei etene. Audrey Hepburn on aivan upea, onhan hänet valittu kaikkien aikojen kauneimmaksi naiseksi.

Miten nykyajan naistähdet eroavat vanhanajan sankarittarista? Harvemmin nykyään elokuvan kantava voima on pääosassa oleva nainen, jota sekä naiset, että miehet ihailevat. Nykyään naishahmot tuntuvat olevan joko täyshömppiä jota ei oteta vakavasti tai sitten piinkovia ammattilaisia joita on syytä pelätä. Seksikkäitä ovat toki, mutta kovin paljon herkkyyttä ei ole havaittavissa. En tarkoita, että kaikki naiset olisivat kovin hauraita, mutta olisi mukavaa jos tunteita voisi näyttää, ilman, että se vähentäisi uskottavuutta.

Modesty Blaisekin “aloitti uransa” 1963 joten Lara Croft -tyyppisiä kauniita, taitavia ja vaarallisia naisia on aikaisemminkin ollut, mutta Modesty on kuitenkin Nainen. Hän on sensuelli, tyylikäs ja sydämellinen. Jokaisen hurjan seikkailun jälkeen hän itkee hetken, kokoa sitten itsensä ja jatkaa entistä vahvempana. Mahtavaa. :)

Tein maanantaina kuvausmeikin erittäin aikaansaavalle naiselle. Elinkeinoelämän keskusliiton Prima-lehden päätoimittajasta otettiin kuvia päätoimittajan palstalle koko syyskaudeksi, joulunumeroon saakka. Taitaa olla tehokkain kuvaus jossa olen ollut, meikkaukseen ja kuvien ottamiseen meni yhteensä tunti, välillä oli vaatteiden vaihto ja kampauksen muuttaminen hieman. Ei sen kummempia muutoksia kuin auki/kiinni tosin.

Joulukuvaan ehdin lisätä punaista huulipunaa, mutta muuten piti vaan yrittää seurata, että hiukset eivät sojottaneet oudosti tms ja pysyä pois alta. ;)

Oi, nyt pyörii mainoksia Maikkarin draamasarjasta Sydänjää ja Subtv:n talk show -ohjelmasta Me, myself & I. Jännittävää nähdä miltä lopputulos näyttää tv-ruudussa!

Sydänjää-draamasarjan pääosissa upeat, taitavat näyttelijät Merja Larivaara, Mervi Takatalo ja Kirsi Ylijoki.

Me, myself & I oli todella mielenkiintoinen projekti, jos katsojilla on yhtä mukavaa tv:n ääressä kun meillä kuvauspaikalla niin asiat ovat hyvin. :) Tässä esittävät itsensä sekä kiehtovat naiset, että miehet.