Valokuvauksellisuutta

Kävin otattamassa passikuvan uuteen passiin. On se ihme, aina onnistuu näyttämään siltä, että on juuri jäämässä auton alle.. ;) Kun ei saa hymyillä, ja sitten otetaan vain se yksi kuva ilman sen kummempia valmisteluita. Harva meistä taitaa onnistua kuvissa näissä olosuhteissa?

Eräs ystävä kertoi, että Porthaninkadulla on valokuvausliike, josta saa Helsingin parhaita passikuvia. Nainen joka on siellä töissä osaa hommansa, rentouttaa asiakkaan ja pyytää häntä ajattelemaan jotain mukavaa, jotta saisi lämpöä silmiin. Mahtavaa ammattitaitoa, pitänee mennä sinne ensi kerralla.

Kasvoissa on niin paljon lihaksia, että on todella pienestä kiinni miltä näyttää kuvassa. Tunne näkyy ulospäin, vaikka ei hymyilekään, ja ihmisen silmät ovat niin ilmeikkäät, että ne kertovat ihmisestä paljon pienessäkin kuvakoossa. Ajattele siis jotain ihanaa kun sinusta otetaan kuva!

Kaunistava meikki kannattaa tietenkin olla, varjostusta saa laittaa aika reippaasti, koska salama saa helposti kasvot näyttämään tosi litteiltä.

Lähden ensi viikolla matkalle Los Angelesiin, vko 40 olen takaisin Suomessa ja vastaan taas puhelimeen ja sähköposteihin!

“If you look like your passport photo, you’re too ill to travel.”