Live the life you love

Uskotko, että pystyt mihin vaan kun vain haluat sitä tarpeeksi? Syytä olisi. :)

Tapasin erään asiakkaan, joka oli löytänyt verkostomarkkinoinnin ja halusi esitellä minulle kosmetiikkaa. Oli mielenkiintoista katsella häntä kun hän piti minulle esitelmää, alkuhermostus hävisi kun hän pääsi vauhtiin ja silmät loistivat innostuksesta. Tämä oli hänen juttunsa, enkä epäile ollenkaan, etteikö tuolla innolla pääsisi pitkälle.

Hän puhui siitä, miten lapsena ihmisellä on mahtavia unelmia ja suunnitelmia, jotka iän karttuessa pienenevät kunnes jäljellä ovat hyvin vaatimattomat haaveet. Kukaan ei halua pettyä, joten unelmat pienennetään sitä mukaan kun mahdollisuudet omasta mielestä vähenevät, jolloin 3 kuukauden Karibianmatkasta tulee viikonloppumatka Tallinnaan. Onhan se näin.

Meillä kaikilla on sama lähtökohta elämään – kyynel silmässä ja paskat housuissa. ;) Mutta kun olemme käyneet läpi lapsuustraumat ja suuri, pelottava maailma odottaa, tuntuu helpommalta seurata järkevää kaavaa, mistä se sitten kenellekin tulee eteen.

Omasta kokemuksesta voin kertoa, että joitain vuosia takaperin keksin vihdoin mitä haluan oikeasti tehdä. Halusin sitä niin kovasti, että maistoin sen, vaikka se vaati rahoja jota minulla ei ollut ja kuulosti perheen ja tuttujen korvissa tyhmältä idealta. No, kun minulla ei omasta mielestä ollut vaihtoehtoja niin vedin sen kuitenkin läpi. So far so good. Nykyään perhe ja tuttavat ovat minusta taas ylpeitä. :) Missä Sinä haluat olla viiden vuoden päästä?

Ystäväni sanoi kivasti, että kaikkialla olemme samanlaisia ihmisiä. Hän oli vahingossa eksynyt New Yorkin ghettoon mutta päätti olla panikoimatta ja lähestyi selkä suorana ohikulkijaa ja kysyi neuvoa. Hän löysi perille.

Ihmisten kanssa olemme tekemisissä aina ja kaikkialla, olemmehan laumaeläimiä. Kannattaa opetella toimimaan ihmisten kanssa, herättämään tarvittavan kunnioituksen, olla uskottava, persoonallinen ja mukava. Itse olen aina ollut kiinnostunut kehon kielestä, se helpottaa kun voi päätellä mitä toinen ajattelee eikä tarvitse epävarmana arvailla. Tämän takia en tykkää puhua puhelimessa. ;)

Tässä minun “viisi vinkkiä mielettömän kivaan elämään”:

  1. Suhtaudu haasteisiin niin, että tiedät ratkaisun olevan löydettävissä. MacGyver-asenteella keksit vastauksen melkein mihin tahansa pulmaan.
  2. Yritä tuoda esille positiivisia puolia kaikesta, elämä maistuu niin paljon paremmalta kaikkien kannalta. Kuka tahansa osaa kritisoida.
  3. Hymyile ja katso silmiin! Jos haluat, että ihminen, jonka tapaat suhtautuu sinuun positiivisesti, hymyile ja korota hetkeksi kulmia aavistuksen verran. Mahtava effekti.
  4. Älä harrasta kateellisuutta. Pahat tunteet vetävät itseensä pahoja asioita. Jos jollakin on jotain sellaista, mitä haluaisit, ota selvää miten hän sen teki. Kyllä sinäkin pystyt… :)
  5. Syö oikein, puhdasta ja luonnollista ruokaa – “you are what you eat”.

“Whether you think you can or whether you think you can’t, you’re right.” -Henry Ford-

Kirjasuositteluni:

“The Secret”
-Rhonda Byrnes-

“Clear your clutter with feng shui”
-Karen Kingston-

“The definitive book of body language”
-Allan & Barbara Pease-

1 kommentti

  1. Anne 13/10/2007

    Oih olipa ihanan positiivista tekstiä! Kiitos!


Comments are closed.