Tumma silmämeikki

Monet ihailevat muotilehtien kuvissa vahvoja, seksikkäitä silmämeikkejä, mutta kokevat, että ne ovat liian hankalia toteuttaa itse. Yritän kuitenkin hieman neuvoa heitä, jotka haluavat yrittää. :)

Ei ole olemassa vain yhtä tapaa tehdä tummaa silmämeikkiä. Ns. “hiilimeikki” (sooty eyes) on yleensä pehmeästi häivytetty pyöreämpi muoto, mutta toki siitä voi tehdä myös kissamaisemman häivyttämällä luomiväri viistosti ylöspäin.


Kun tekee tummaa silmämeikkiä, kannattaa melkein aloittaa silmistä, jolloin ei tarvitse varoa pohjaa. Luomiväriä varisee herkästi silmien alle, näin iho on helppo puhdistaa kasvovedellä ennen meikkivoiteen levittämistä. Muista kuitenkin pohjustaa luomet, jotta meikki kestää.

Silmämeikin tekemisen voi aloittaa niin, että tekee vahvat rajaukset ripsien tyveen ja sen jälkeen lisää häivyttäen luomiväriä. Rajaus pitää olla tarpeeksi tumma, että meikkiin tulee syvyyttä. Tarkkana pitää myös olla, ettei ripsien väliin jää vaaleaa ihoa näkyviin. Meikistä tulee pehmeämpi jos jättää rajaukset pois ja käyttää pelkkää luomiväriä.

Tummaa väriä voi laittaa koko luomelle ja häivyttää niin korkealle, että se näkyy hieman luomivaon yläpuolella kun katsoo suoraan peiliin. Väri kannattaa “töpötellä” luomelle, jotta väristä tulee tarpeeksi vahva. Tässä vaiheessa voi myös kostuttaa siveltimen/aplikaattorin hieman, jos tuntuu, että pigmenttiä ei ole tarpeeksi. Häivytys pitää kuitenkin tehdä kuivalla siveltimellä.

Jotta väri ei vahingossa nouse liian korkealle, voi häivytyksen tehdä “alaspäin” niin, että tekee siveltimellä pyöriviä liikkeitä luomen suuntaan, ei yläviistoon, jolloin väri leviää helposti liian isolle aluelle. Näin voi hivutta väriä pikkuhiljaa ylöspäin eikä meikistä tule sotkuinen. Jos huomaa, että on häivyttänyt värin liikaa, voi lisätä tummaa vielä ripsien tyveen.

Ei kannata lannistua siinä vaiheessa, kun väriä on varissut poskille ja tuntuu, ettei tästä tule mitään. :) Reunat voi käydä läpi pumpulipuikolla, jossa on esim kasvovoidetta, jolloin saa ylimääräiset värit helposti pois ja meikki näyttää siistimmältä. Kannattaa myös muistaa, että mikään silmämeikki ei näytä hyvältä ennen kun muu meikki on paikoillaan!

Se, että ei häivytä reunoja, voi olla myös meikin juju:

Joillekin sopii tumma sisäkajali, eli pehmeällä kajalkynällä vedetty rajaus silmän sisäreunaan. Se tekee katseesta intensiivisen, mutta pienentää silmää hieman. Ja lopuksi mascaraa ripsiin.

Huulimeikin suhteen nyrkkisääntö on, että jos korostaa silmiä, kannatta pitää huulet neutraalimpana, mutta toki kaikkea voi kokeilla. :)

Ylin kuva: Suvi Roiko
www.studiosuviroiko.com
Malli: Nina M. / Mallit.fi

11 kommenttia

 1. marjukka 19/11/2007

  Kiitos tumman silmämeikin ohjeesta. Luin tarkkaan ja kokeilin heti. Toimii, toimii ja hyvä tuli, kun oli perusteellisesti ohjeistettu.
  ps. isot ja kauniit silmät on mallillasi.


 2. Mira 05/04/2008

  Kiitos hyvästä ohjeesta! Koskaan ei ole tuo meikki aiemmin onnistunut, mutta nyt siitä tuli erinomainen.


 3. Heidi 06/04/2008

  Kiva, että tästä on hyötyä! :)


 4. meo-meo 15/10/2008

  jipii (halaa heidiä) voi kiitos kiitos tässä ota suuren kunnioituksen sydän <3 ojentaa


 5. Heidi 19/10/2008

  Ihanaa.. kiitos. :)


 6. Emmi 13/04/2009

  Tosi kivat sivut sulla, ja kiitos vinkeistä!! Tosin, nämä “hiilisilmät” ovat oikealta nimeltään smokey eyes tuon sooty eyesin sijaan! :)


 7. Heidi 13/04/2009

  Kiitos Emmi, toivottavasti sait hienot silmät aikaiseksi!

  Molempia nimiä käytetään englanniksi, sooty/smokey eyes.. mutta smokey eyes taitaa olla se tunnetumpi versio. :)


 8. Elina 14/09/2009

  Hei, onko kokemuksia minkä tyyppisellä luomivärillä saa parhaimman tuloksen. Irto vai kakkumainen, miten “mustaa” väri kannattaa olla?


 9. Heidi 14/09/2009

  Hei Elina!

  Ei ole mielestäni oikeaa ja väärä tapaa tehdä meikkiä.. Jos haluaa pehmeämmän jäljen voi käyttää pelkästään jotain muuta väriä kuin mustaa.

  Jos taas haluaa oikein intensiivisen värin voi laittaa pohjalle jotain tuotetta jossa on oikein paljon pigmenttiä ja peittoa, ja sen päälle luomiväriä. Ensimmäisenä tulee mieleen vaikka MACin Paints, Fluidline tai Paint Pot -värit tai vastaavat voidemaiset tuotteet. Toimii samalla meikinpohjustuksena!


 10. Noora 10/01/2011

  Juu olen harrastanut meikkaamista monin tavoin ja vaikka kulutankin aamuisin noin 45 min meikkaamiseen siitä jopa puolituntia kuluu silmämeikin tekoon. Kasvoni ovat pyöreät, mutta niistä saa helposti ovaalit kun korjailee valotuksella hieman. :) Olen kuitenkin roima uusien tyylien kokeilija ja toivoisin josko jollakin olisi ehdotuksia näyttävään ja intensiiviseen silmämeikkiin joka kääntäisi arjessa katseet, muttei olisi liian raju. Ruskeat sävyt pukevat minua, ja käytänkin niiden värikirjoa tummasta vaaleaan ja mattaväreistä hohtaviin sävyihin. Olisin kiitollinen avustanne !


 11. Heidi 24/01/2011

  Hei Noora, vinkkejä annan mielelläni, tosin hieman hankala neuvoa kun ei tiedä mikä on peruslook ja tyyli. Toisen raju on toisen nude… :)

  Ruskea on sinänsä hyvä väri, että sitä voi käyttää runsaamminkin, ilman että näyttää kovin meikatulta. Luonnollisia sävyjä kuitenkin. Intensiivisyyttä ruskeaan meikkiin saa esim mustalla sisäkajalilla ja runsailla ripsillä.


Comments are closed.