Uusi kaunistuminen

Tervetuloa 2008! Päätetään, että tästä tulee mahtava vuosi ja eikun toteuttamaan visiota. “Vauhti korvaa tekniset puutteet ja edesvastuuton into puuttuvan rohkeuden”? :)

Minulla oli sisko käymässä Ruotsista ja olin luvannut ottaa hänestä uusia “edustuskuvia”. Kuten monella muulla hänellä ei ollut ajankohtaisia, kauniita kuvia itsestään.

Hyviä kuvia tarvitaan usein kaikenmaailman “henkilökohtaiseen markkinointiin”, on se sitten työhakemus, deitti-ilmoitus tai facebook. Suuri osa meistä tietää tunteen, kun pitäisi nopeasti saada hyvä kuva itsestään eikä löydy kuin bilekuvia jotka ovat täysin epäsopivia tai vanhoja koulukuvia tms. Itse olen viihtynyt kameran takana paremmin kuin edessä, mutta viime vuosina olen tajunnut oman imagorakentamisen tärkeyden tässä visuaalisessa maailmassa ja napannut talteen kuvia itsestänikin.

Se, että miten onnistuu kuvissa on taas oma tieteensä. Jos kokemuksen mukaan lopputulos on harvoin hyvä, jo kameran näkeminen aiheuttaa sen, että hymy hyytyy ja lihakset jännittyvät. Harjoitus tekee kuitenkin mestarin myös poseerauksen jalossa taidossa.

Kasvokuvissa huolellisesti tehty meikki on a ja o. Salama “syö” meikin tehoa, joten kuvausmeikki voi olla hieman voimakkaampi kuin mitä normaalisti käyttäisi. Sisko halusi kuvia jossa hän näyttää melko meikittömältä ja ihmetteli ensin kun laitoin enemmän meikkiä kun hän itse yleensä ja kaiken lisäksi väriä kulmiin. Kun hän näki kuvat hän totesi kuitenkin, että ilmeisesti tiedän mitä teen. ;)

Psykologisestikin hyvä meikki antaa itseluottamusta ja rentoutta päästää esille se oikea, eli sisäinen kauneus. Rennot hymyilevät kasvot ovat aina kauniit!

Kokovartalokuvissa ei kannata yrittää piilottaa heikompia kohtiaan, vaan päinvastoin pieni korjaava kääntyminen saattaa tehdä ihmeitä. Jos on esimerkiksi lyhyehkö kaula , kannattaa ehdottomasti nostaa leukaa aavistuksen, jolloin kaula näyttää pidemmältä. Tai pitää pulleita käsivarsiaan irti kehosta, jotta ne ei näytä puristettuna kylkiin vielä leveämmiltä. Lyhyet sääret voi nostaa esille ja suunnata kameraan päin mieluummin kuin tuolin alle piiloon. Valokuvaajaa voi myös pyytää ottamaan kuva hieman alaviistosta mieluummin kuin yläviistosta jos on lyhyt. Useimmiten on imartelevampaa kääntää vartalonsa hieman poispäin kamerasta kuin otattaa kuva suoraan edestäpäin.

Digikamerat ovat hyviä kun näkee samantien mikä toimii ja mikä ei, jos on epävarma olo voi harjoitella poseeraamista tulevia tärkeitä tapahtumia ajatellen. Mitä enemmän “joutuu” olemaan kuvissa, sen rennommaksi olo muuttu ja sitä mukaan näyttää paremmalta. Mieti jotain mukavaa ja katso kameraa kuten katsoisit ihmistä, tai unohda kamera ja hymyile kameran takana olevalle henkilölle. Jos kyseessä on asiallisempi kuva voi hymyn jättää pois, mutta silmistä näkee kuitenkin tunnelman, eli ajattele jotain ihanaa. :)

Upeaa uutta vuotta!