Raksaglamouria

Olin pari päivää tekemässä meikkejä erään yrityksen työntekijöille. Kyseessä oli valokuvia vuosikertomukseen, mikä ei ehkä kuulosta kovin mielenkiintoiselta, mutta idea oli hauska. Kuvattavilla oli päällään työvaatteensa, mutta kuvista tehtiin glamourhenkisiä, kaunis valaistus, hehkeät meikit ja tuulikone. Kuvattavia oli m.m. varastotyöntekijä-
nainen ja sähkönainen. Tuli hienoja kontrasteja kun työ-
haalarit yhdistyivät hulmuaviin hiuksiin ja naiselliseen meikkiin. ~:) (tuo hymiö esittäisi sitä, kun yksi karva heiluu tuulessa?;)

Tein yhdessä toisen maskeeraajan kanssa keikan, meikattavia oli monta ja yksin ei olisi millään ehtinyt. Mukavaa oli, yleensä tulee pyörittyä yksin kaupungilla, kiva vaihteeksi raahata pakkeja aamutuimaan jonkun seurassa ja höpöttää vielä keikan jälkeen. Ihan kuten normaalit työssäkäyvät. ;)

Yksi kuvauspäivä jäljellä eräässä lyhytelokuvaprojektissa. Lyhytelokuvat ovat ihania, kokonaisuus on suht. helposti hallittavissa, käsikirjoituksen oppii heti ulkoa jolloin muistaa hyvin kohtausjärjestyksen. Kun kuvausrupeama vielä on lyhyt ja intensiivinen niin ei pääse unohtamaan mitä on tehnyt kenellekin ja millä perusteella (siis tarinan ja hahmon kannalta loogisesti). Toki klaffikuvat pitää kuitenkin ottaa varmuuden vuoksi, jos vaikka kuvataan ekstrakohtauksia myöhemmin.

Tällä kertaa oli kuitenkin vähän haastavampi homma, koska en itse päässyt kaikkina päivinä kuvauksiin. Jonain päivinä paikalla oli pari opiskelijaa, joita en ehtinyt tavata ennen kuvausten alkua. Yritin koordinoida meilitse, neuvoa hieman ja pyysin lähettämään kuvia heidän tekemistään meikeistä, jotta pysyisimme kartalla puolin ja toisin ja jälki olisi mahdollisen samannäköistä. Näinhän tämän suunnittelun pitäisikin mennä.. ;)

Kyseessä on erään koulun lopputyö, joten joka osastolla on vähän hakemista vielä ja toki saa tässä vaiheessa ollakin. Yllättävän hyvin on pysytty aikatauluissa kuitenkin.