Suojelijat: Roope

Roopen jaksoa kuvattiin suurimmaksi osaksi Malmin hautausmaalla öisin. Meillä oli kuitenkin hieno maskibussi käytössä, jossa tehtiin puku- ja maskivaihdot ja jonne näyttelijät pääsivät lämmittelemään välillä. Oli kylmä ja välillä satoi kaatamalla.


Näyttelijät maskibussissa

Samin hahmoa oli hauska tehdä. Melko vapaat kädet oli, maskisuunnittelijalta tuli vain tällainen ohjeistus: “Sami, gootti. Hiukset sileät tai pystyyn. Ripsaria ja kajalia voi laittaa.”

Mietimme näyttelijän kanssa yhdessä, lopputulos oli välimuoto; etuhiukset pystyyn piikille ja takahiukset geelillä sileäksi. Sopivan humoristisen näköinen, mutta itsensä vakavasti ottava tyyppi. Piikki uhkasi tosin nuukahtaa pitkinä kuvausöinä, sitä piti pitää vähän silmällä. Naurettiin sille, että sehän olisi oikein sopivaa symboliikkaa kun Sami odottaa tyttöystäväänsä Roopen pihalla ja piikki olisi lerpahtanut.


Kuva: Thomas Hagström

Klaffikuvaa ottaessa tein virheen ja jätin kädet kuvaamatta, mikä johti siihen, että unohdin lakata kynnet mustiksi seuraavan kerran kun Sami oli kuvissa. Kuvissa siis näkyi selkesti toisessa kädessä mustat kynnet (kun Sami soittaa poliisille) ja toisessa kädessä lakkaamattomat kynnet autonratissa. Hitto. No, ainakin virheistään oppii, enkä tee moista toiste.

Saritan jalassa olevasta ruhjeesta ehdin tehdä eri versioita, ennen kun se näkyi kuvassa ensimmäisen kerran. Tosin aika vähän se sieltä vilahti, lähinnä siinä vaiheessa kun sitä “putsattiin”, jolloin tekoveri oli tietenkin ensimmäisen kuvauskerran jälkeen ihan pumpulissa.. Haavoja ei vissiin pitäisi pumpulilla putsata, mutta en lähtenyt siitä ääneen viisastelemaan sillä hetkellä. ;)