Masennus ja glamour

Olimme kahtena viikonloppuna Hankoossa kuvaamassa lyhytelokuvaa joka kertoo masennuksesta ja yksinäisyydestä. Teema on tärkeä ja kuvausryhmä oli erittäin tarkka jokaisen kuvan kanssa, jotta jälki olisi kaunis ja koskettava.

Kuvauksissa sinänsä oli masennus ja yksinäisyys kaukana, innokkaassa porukkassa oli hauska viettää aikaa. Lokaatiossa nukutaan samassa tilassa, tehdään töitä ja syödään, kaikki yhdessä. Nyt oli kyse vain parista viikonlopusta, mutta mahtaa olla intensiivinen kokemus tehdä pidempää projektia vielä isommalla porukalla jossain korvessa. :)

Näyttelijäparka sairastui viimeisenä kuvauspäivänä ja hänellä oli herkät silmät aivan turvonneet. Sattumoisin sille päivälle oli jätetty kuvattavaksi erikoislähikuva silmästä… No, tein minkä meikillisesti pystyin ja sitten rajattiin kuva niin, että turvonnut silmänalunen näkyi mahdollisimman vähän.

Välillä tulee hölmön äidillinen olo, kun yrittää muistaa muistuttaa näyttelijää juomaan tarpeeksi ja pukemaan päälleen kuvien välillä. Jos keskittyy kovasti näyttelemiseen, ei välttämättä huomaa, että on vilu, tai ei muista juoda koko päivänä juuri mitään. Tosin jos kuvaustahti on kova, ei pahemmin vessassakaan ehdi juosta…

Olin myös tekemässä meikkejä promokuviin, kuvat ovat näkyvissä yrityksen netisivuilla, kohdassa “henkilökunta”. Hauskasti ovat glamour-softattu ja kontrastia lisätty, kiinnostavaa miten erilaista fiilistä saa aikaiseksi photoshoppaamalla aavistuksen verran.

Karumpaa jälkeä oli tiedossa Ravintola Ilveksen “Rokkimenu”-kuviin. Tavastian takahuoneessa ja keittiössä kuvattiin, hikistä urheilijaa ja kattilarumpalia. :) Erilaisiin valokuvaajiin on aina mielenkiintoista tutustua, kaikilla on oma tyylinsä ja taiteellinen näkemyksensä.