Kuvahan ei valehtele

Minua kiinnostaa mitä kaikkea valokuvan kanssa voi tehdä, välillä innostun itse leikkimään alkeellisella kuvankäsittelyohjelmalla. Kuvia tekemistäni meikeistä en parantele, mutta omista kuvistani voin vääntää vaikka minkälaisia, kun malli ei pahastu vertauksesta. :)

Laitan tähän pari kuvaa itsestäni, ensimmäinen on alkuperäinen otos ja toista olen hieman parannellut. Huonosti, toki (ei kestä lähitarkastelua) mutta ideana kuitenkin se, että vähillä konsteilla saa ihmisen näyttämään melko erilaiselta.

Olen kirkastanut kuvaa, hieman softannut silmänalusia ja nenää, tummentanut huulia ja laittanut silmiin enemmän kontrastia. Heti on kirkkaampi katse ja paremman näköinen ihminen.

Dove on tehnyt mainosvideon osana kampanjaa aidon kauneuden puolesta, mielenkiintoista katsottavaa. Videon voi katsoa täältä: Campaign for real beauty.

Itse olen kahden vaiheilla, toisaalta en tietenkään halua, että nuoret naiset kehittävät epärealistisia kauneus-
vaatimuksia itseään kohtaan, mutta toisaalta näen valokuvan erillisenä taiteena. Valokuva ei ole sama asia kuin ihminen joka esiintyy kuvassa.

Livenä ihmisestä tulee niin paljon vaikutteita, joista vain osa on fyysinen ulkonäkö. Eleet, puhetapa, karisma, asenne, ulkoinen viestintä (vaatteet, asusteet, kampaus, meikki..) jne. Jotkut ihmiset ovat hyvin vetovoimaisia livenä, mutta eivät onnistu kuvissa. Toiset taas onnistuvat kuvissa, mutta eivät ole olemukseltaan karismaattisia. Myös ammattimalleista otetut kuvat muokataan reippaasti.

Olen tässä suhteessa realisti. Meikillä voi tehdä paljon, mutta ei ihmeitä, ja valokuva sellaisenaan ei vielä ole täydellinen. Kun yhdistää kauniin meikin, hyvän valon, taitavan valokuvaajan ja aavistuksen photoshoppia, saa upean kuvan meistä jokaisesta. Ja se ei kuitenkaan kerro paljon meistä henkilönä. Mielestäni ihminen on juuri niin kaunis kun hän itse mieltää olevansa. Tärkeintä on olla valloittava livenä, kauneus tulee sisältäpäin, mutta kauniit valokuvat parantavat toki itseluottamusta. Kun tajuaa olevansa edustava, muuttuu valovoimaisemmaksi. Syy vai seuraus? :)

Haluaisin, että jokainen nainen näkisi oman kauneutensa. Viritän yhteistyötä eri valokuvaajien kanssa, jotta voisin pian tarjota mahdollisuuden kaikille teettää ihania kuvia itsestään.

Näe itsessäsi mahdollisuuksia, ei virheitä! @–>——-