Loma kesäpaikassa

Olen kaksi viikkoa poissa Kalevala-elokuvan kuvauksista ja teen lyhytelokuvaa “Kesäpaikka”, josta olin ehtinyt sopia jo aikaisemmin. Kuvaukset ovat suorastaan lomaa verrattuna pitkään elokuvaan, tulisi vielä helle niin ulkokuvaukset olisivat täydelliset. :)


Työryhmä lounastauolla

Pääosan esittäjät ovat kaksi nuorta naista joiden look on melko luonnollinen. Sivuroolien esittäjät eivät myöskään, ainakaan toistaiseksi, ole vaatineet kovin paljon maskeerausta. Elokuva kuvataan kuitenkin filmille, joka on selkeästi kalliimpaa kuin digikuvaus, joten kuvauksia pitää seurata silmä tarkkana, ettei kohtaus mene pilalle ainakaan huonon maskin tai klaffivirheen takia.

Välillä joudumme pitämään hieman taukoa kun sää vaihtelee liikaa kohtauksen aikana. Kuvia ei voi leikata keskenään jos toisessa kuvassa on pilvistä ja toisessa aurinko pilkistää esille. Myöskään sade ei sovi kuviin, joten kun kesäsade iskee pidämme lounastauon tai odottelemme hetken. Onneksi on ollut enimmäkseen poutaa toistaiseksi.

Kuulin maskiassarilta, että Kalevala-elokuvaa kuvattiin 22 h putkeen.. siellä mennään ihan omia aikoja, muu maailma lakkaa olemasta kun ollaan kuvauksissa. Kun Kesäpaikka on purkissa menen takaisin sinne ja häviän taas päiväkausien ajaksi.

Sitä odotellessa otan kaiken irti siitä, että kuvaamme ulkona, ihanissa kesämaisemissa, hienojen vanhojen mökkien keskellä maaseudulla. Työpäivät ovat mukavia 9-11 h rupeamia, ja huomenna on mahdollisesti aurinkoinen päivä… :)