Maskipaikkojen kirjo

Mietin joskus, että olisi hauskaa pitää listaa paikoista, joissa on tehnyt meikkejä. Tällä viikolla Sydänjään kuvauksissa on tullut maskeerattua sairaalassa, antiikkiliikkeessä (äkkilliset liikkeet saattavat tulla kalliiksi..), baaritiskin takana ja urheilukentän pukukopissa. Herätimme puvustajan kanssa myös erään mukavan naisen klo 7 aamulla kun oli sovittu, että saisimme yhden huoneen käyttöömme. Hän ei tosin tiennyt, että tulisimme ihan niin aikaisin…

Muita mielenkiintoisia maskipaikkoja ovat olleet m.m. hautausmaa, autokorjaamo, kirkko, metsä, auton takakontti, päiväkoti, koulut, ravintolat, kaupat, toimistot, kartanot ja pommisuoja/bunkkeri… Hyvä, ettei puussa. Vielä. :)

Saapuessa uuteen maskipaikkaan pitää nopeasti katsoa itselleen mahdollisen hyvän työtilan. Hakeudun valoa kohti, on se sitten ikkuna tai kirkkain lamppu joka löytyy. Luonnonvalo on kaikkein paras, jos sitä on tarjolla. Jonkinlainen työtason on hyvä, jotta saa kamat levitettyä ja sähköä pitää saada jotta voi käyttää esim hiustenkuivaajaa tai suoristusrautoja. Maskituoli kulkee autossa mukana kuten myös valopeili, tosin se on niin iso ja kömpelö, että käytän sitä vain kun valo-olosuhteet pakottavat.

Kun kuvataan lokaatiossa saattaa kamojen roudaus tapahtua monta kertaa päivän aikana, kun maskipaikka vaihtuu. Maski- ja pukuvaihdot ovat usein hyvin lyhyitä, joten nopeus on valttia, myös tavaroiden pakkaamisessa ja siirtämisessä. Aina ei löydy hissiä, joten saa olla valmis kantamaan kamat vaikka ylimpään kerrokseen rappusia pitkin. Tekee hyvää kunnolle. :)

Tässä projektissa pidän mukanani yhden pienemmän meikkipakin (joka todellisuudessa on työkalupakki), olkalaukun hiuskamoja varten sekä isomman perässä vedettävän matkalaukun jossa on kaikkea mahdollista, parranajovehkeistä tekovereen. Less is more.


Puku- ja maskitilat kuvauspaikan takahuoneessa.

Itselleen pitää myös muistaa ottaa lämpövaatetta mukaan, jotta voi lisätä kerroksia kun seisoo paikallaan kauan ulkona ja vähentää niitä kun siirrytään sisälle kuvaamaan. Välillä on päiväkotimeininki kun ihmiset vetävät toppahousuja ja kuravaatteita päälleen ennen ulos siirtymistä. ;)