Oppimista ja tuomarointia

Olin tänään Ben Nye -tuotekoulutuksessa jonka piti kosmetiikka-alalla legendaarinen Riitta Vaara. Aina sitä jotain oppii kun katselee vierestä kun “konkari” tekee meikkiä. Hämmästyimme tosin hieman kun hän kertoi, ettei juurikaan laita ripsiväriä asiakkaille. Hänen mukaan meikin pitää olla valmis ilman sitä. No, taidan olla eri mieltä, mascara tekee mielestäni katseesta paljon intensiivisemmän, mutta on silti kiva kuulla eri näkemyksiä. Ja jos haluaa pehmeämmän ja utuisemman silmämeikin voi toki jättää mascaran laittamatta. :)

Sydänjää jatkuu ensi viikolla, mukavasti ja tehokkaasti kulkee kuin rasvattu kone. Yleensä pärjään yksin, mutta välillä tulee sellaisia päiviä, että on pakko saada apukäsiä, kun yksinkertaisesti ei pysty tekemään monta asiaa samaan aikaan. Huomasin olevani vähän kökkö delegoimaan, kun oli itselläni kädet täynnä ja yritin samalla selittää mitä toisen maskeeraajan piti tehdä toiselle näyttelijälle. Kun on tottunut tekemään asiat itse niin se tuntuu helpommalta vaihtoehdolta. Tosin mitä enemmän tekee yhteistyötä samojen ihmisten kanssa sen sujuvammin menee. Eiköhän tää tästä… :)


Monitorin kautta seuraamme kuvauksia “Recordaressa”.

Suomen Maskeeraajat ry:n järjestämät maskeerauksen SM-kisat Muoti + Kauneusmessuilla olivat todella mielenkiintoiset. Lauantaina oli body painting -kisat, joissa osallistujilla oli 3 tuntia aikaa saada valmiiksi kilpailutyö “Paholaisen morsian”. Upeaa katseltavaa ja hienoja töitä!

Sunnuntaina olin itse tuomarina oppilassarjassa, mikä oli hyvin hauskaa puuhaa. Höpötimme muiden tuomareiden kanssa niin paljon, että meillä kesti ikuisuus käydä kaikki työt läpi. Mutta voittaja löytyi sentään. :)

Ammattilaissarjaa en valitettavasti päässyt seuraamaan koska vietettiin isän synttäreitä iltapäivällä, mutta Kalevala-elokuvaa kanssani tehnyt Noora tuli toiseksi, tosihienoa. Huh, ei tarvitse ainakaan tuntea syyllisyyttä siitä, että patistin häntä osallistumaan. ;)

Eiköhän kuvia ilmesty maskeeraajien nettisivuille piakkoin. Nyt on jo nähtävissä m.m. video body painting -kilpailuista: Suomen Maskeeraajat ry.

5 kommenttia

 1. JenniL 20/10/2008

  Kuulostaa mielenkiintoiselta koulutuspäivältä. Minä ostin muutama vuosi sitten Riitta Vaaran siveltimiä, ovat kyllä todella hyviä.


 2. Heidi 20/10/2008

  Hyvä, että ovat laadukkaita, ajattelinkin tilata muutamia siveltimiä häneltä.

  Ainiin, koulutuksesta vielä – Riitta teki huulimeikinkin erilaisella tavalla.. hän levitti huulipunaa alahuulen sisäpuolelle keskelle ja antoi mallin “leimata” huulimeikin huuliinsa painamalla huulet kunnolla yhteen. Sitten hän korjasi reunat vain sieltä mistä tarvittiin huulikynällä ja -punalla. Varmasti pysyy hyvin kun on kunnolla puserrettu ihoon! Pitää kokeilla. :)


 3. Anne 20/10/2008

  Mulla heräsi sellainen ajatus, että mitäköhän mieltä Riitta Vaaran asiakkaat ovat tuosta ripsivärittömyydestä? Käyvätköhän salaa sutimassa mascaraa ripsiin..? Uskaltaakohan kukaan sanoa tuollaiselle alan legendalle vastaan?

  Enkä nyt sitten tarkoita, että mascarattomuudessa olisi jotain pahaa, varmaan jossain kuvissa ihan hyvä tehokeino. Itse meikkaan monesti vain yläluomen ja alaluomen jätän ihan meikittä.


 4. Heidi 21/10/2008

  Heh, luultavasti asiakkaat eivät uskalla olla eri mieltä Riitan kanssa, ikä ja kokemus tuovat sen verran auktoriteettia.

  Hän kuitenkin epäili, että jotkut asiakkaat käyvät lisäämässä mascaraa kulman takana. ;)

  Pelkkä yläluomen meikkaaminen toimii hyvin jos on esim herkästi tummat silmänaluset, ettei tule liikaa tavaraa silmän alle.


 5. Heidi 16/11/2008

  Riitta pyysi korjaamaan kun olin kirjoittanut, ettei hän ikinä laita mascaraa. Olin näköjään ymmärtänyt asian turhan mustavalkoisesti – pahoittelen!

  “Morsiameni eivät ole saaneet ripsiväriä vaan
  kehoitan kestoväriin. Meikissä käytän hyvin vähän ripsiväriä!

  Edeelleen olen sitä mieltä, että silmämeikki pitää olla niin hyvä, että se on jo valmis ilman ripsiväriä, mutta se ei tarkoita että ripsiväriä ei laiteta!
  Monesti jätänkin pois, kun tulos näyttää jo hyvältä!
  Eli ripsiväri ei tee/pelasta silmämeikkiä, vaan sen tekevät muut silmämeikin osat.

  Ja tässä kohtaa “pauhaan”, ettei se ripsiväri niin tärkeä ole (siis pääasia ole).”


Comments are closed.