Ruhjerumba

Yhdessä kohtauksessa erästä naispuolista hahmoa lyödään, ja sovimme ohjaajan kanssa, että hänelle tulee seuraaviin kuviin mustelma toiseen silmään. Ehdotin silmän sisäkulmaa, koska toiselle hahmolle on tullut ulkokulmaan ruhje toisessa jaksossa. Tämä sopi hänelle, ja tein näyttelijälle sisäkulmaan mustelman.

Kun kohtausta ruvettiin valmistelemaan, ohjaaja oli sitä mieltä, että ulkokulma olisi sittenkin parempi koska se olisi näkyvämpi, joten otin ylimääräiset meikit pois ja tein uuden mustelman silmän ulkokulmaan.

Sitä sitten vielä vähän soviteltiin, koska kohtauksessa oli iltavalaistus ja mustelma näytti tummemmalta hämärässä valossa. Korjailin sitä kunnes näytti sopivan pahalta muttei liian ja sitten kuvattiin. Mustelma tulee vielä näkymään joissain kohtauksissa, joten otin hyvät klaffikuvat jotta muistan mikä versio oli se lopullinen joka päätyi kuviin.

Odotan innolla tulevaa kuvauspäivää, jossa saan jumpata ruhjeita edestakaisin kahdelle eri näyttelijälle. ;) Kun kohtauksia ei kuvata kronologisesti (monesta syystä – eri kuvauspaikka/valaistus, miten näyttelijät pääsevät paikalle minäkin päivänä jne) niin tälle päivälle on sattumoisin tullut sellainen järjestys, että vuorotellen poistan ja lisään erinäköisiä ruhjeitä näyttelijöille. Onpahan puuhaa. :)

Tältä näyttää “call sheet”, joka on kuvauspäivän suunnitelma, joka päivälle on oma lista johon tehdään merkintöjä, mitä mihinkin kohtaukseen tulee.

Siinä lukee m.m. päivän aikataulu, kuvauspaikka/paikat, ketkä näyttelijät ovat missäkin kohtauksessa mukana ja missä järjestyksessä kohtaukset kuvataan. Järjestyksiä saatetaan muuttaa päivän aikana, joten pitää olla tarkkana mikä kohtaus kuuluu mihinkin jaksoon ja koska näyttelijöillä on maski- ja pukuvaihdot.

Toisella puolella paperia meillä on lista näyttelijöiden maskiajoista, he tulevat tiputellen pitkin päivää, sitä mukaan koska kohtaukset, jossa ovat mukana, on tarkoitus kuvata. Kuvauksia ei pysty seuraamaan koko ajan kun samalla pitää olla tekemässä seuraavalle näyttelijälle meikkiä. Silloin tällöin saa juosta edestakaisin kuvaus- ja maskipaikan välillä kun jotakin pitää korjata kuviin samalla kun seuraava näyttelijä on maskissa ja kiirettä pukkaa.

Tässäkin hommassa, kuten kaikissa töissä, on siis omat stressimomenttinsa. ;)