Opintomatka Ruotsiin

Kävin viime viikolla Ruotsissa vierailemassa. Olin avannut suuni oikeassa paikassa, kun tapasin Stina Rautelinin ja Peter Haberin heidän Suomen vierailullaan, ja sen seurauksena pääsin nyt katsomaan uusimman Beck-elokuvan kuvauksia. :)

Tältä näyttää Filmhuset Tukholmassa, jossa studio-osuudet tehdään.

Maskihuone on tilava mutta karu. Eipä siellä tosin kovin ihmeellisiä meikkejäkään tehdä kyseiseen elokuvaan, miehille hieman pohjaa ja naisille aavistus neutraalia meikkiä.

Tämä porukka on tehnyt Beck-elokuvia jo 13 vuotta (!) joten meno on hyvin rento ja rutinoitunut. Kaikki tuntevat toisensa ja ottoja ei tarvita kovin montaa, sen verran taitavia konkareita on kameran edessä.

Päivän aikana kuvattiin yhteensä kolme kohtausta, josta yksi tosin oli isompi joukkokohtaus (vajaa 10 näyttelijää samaan aikaan kuvissa), joka vei koko aamupäivän. Mietin Sydänjää-menoa jossa parhaimmillaan on lähes 20 kohtausta päivässä… Kyllä me suomalaiset olemme tehokkaita! ;)

Kävin samalla reissulla myös tutustumassa paikalliseen meikkivalikoimaan. Smink och Perukmakaren -kaupassa myydään peruukkien yms lisäksi Kryolan ja Ben Nye -tuotteita, joita saa myös Suomesta.

Cow-parfymeriassa myydään m.m. Laura Mercier -tuotteita ja sieltä oli ihan pakko ostaa joitain ihania siveltimiä. Luvattoman pehmeän poskipunasiveltimen, pienen “smudge”-siveltimen ja kolmannen “eye crease” -siveltimen, joka on ollut ehdoton lemppari jo kauan.

Tätä merkkiä ei ole aikaisemmin saanut Suomesta, mutta nykyään heiltä (Cow) saa kuulemma tilata netin kautta myös tänne meillepäin. :)