Päiväkirjantapaista :)

En ole varmaan ainoa, joka on välillä oudon kykenemätön menemään ajoissa nukkumaan, vaikka univelka painaa päälle ja seuraavana aamuna on epäinhimillisen aikainen herätys? Eilen oli taas sellainen ilta, meillä loppui työpäivä harvinaisen myöhään ja kun tuli kotiin tehokkuus hävisi samantien. Olisi siis pitänyt vain pestä siveltimet ja mennä heti nukkumaan, mutta sen sijaan keksin kaikkea mahdollista puuhaa…

Aamulla oli hyvin väsynyt ihminen joka pakotti itsensä ylös sängystä ja lähti hommiin. Kuvaamme viimeiset päivät lokaatiossa, studio-osuus on ohi Sydänjään osalta ja tyhjennetyt setit eivät enää näyttäneet kovin kotoisilta kun lähdimme sieltä viime viikolla. Kuvassa “Kerästen koti”.

sydanjaa_konala

Levitin kamat ja laitoin suoristusraudat lämpenemään ennen kuin ensimmäinen näyttelijä tuli maskiin. Hetkeä myöhemmin huomasin, että raudat eivät lämmenneet ollenkaan. Jostain ihmeen syystä minulla on ollut epäonnea laitteiden kanssa, parit raudat on poksahtanut ja viimeksi hiustenleikkauskone osoitti hyytymisen merkkejä. Outoa.

No, piti improvisoida ja kääntää hiusten latvat ylöspäin lämpörullilla sen sijaan. Onneksi olivat mukana ja onneksi jälki oli oikein hyvä… Poistin rullat kun ne olivat vielä hieman lämpimät jotta hiukset eivät menisi ihan kikkaralle.

Tuotantopäällikkö soitti ja kertoi, että yhdellä näyttelijällä oli noro-viruksen aiheuttama vatsatauti. Töihin hän toki tuli kuitenkin (näyttelijän työ on yksi niitä harvoja jossa ei yksinkertaisesti olla poissa sairauden takia) ja työryhmä läträsi hysteerisesti käsidesin kanssa koko päivän. Näyttelijäparka lepäsi kuumeisena kunnes oli pakko tulla kuviin ja lähti heti kun päivän kolme kohtausta olivat hoidettu pois alta. Illalla vielä teatterinäytös.. toivon, että olo oli siinä vaiheessa edes hieman parempi.

Pari kohtausta siirrettiinkin yhtäkkiä sisätiloista ulos, puvustaja ei ollut kovin tyytyväinen koska lämpövaatteita ei tietenkään ollut mukana kun tarkoitus oli kuvata sisällä. Yhteenkin kohtaukseen saattaa mennä sen verran aikaa, että näyttelijät ovat ihan jäässä kun joutuvat olemaan kauan paikoillaan kylmässä. Yhdelle näyttelijälle ehti mennä pyyntö, että hän laittaisi oman lämpökerraston päälle ja kahdelle muulle puvustaja lainasi muiden roolihenkilöiden ja omia vaatteitaan, että pysyivät lämpiminä.

Välillä tää on tällaista tulipalojen sammuttelua, mutta mukaan mahtuu paljon hauskaakin. Vaikka paukut rupeavat loppumaan koko ryhmältä niin monesti päivässä saa nauraa hauskoille jutuille. Ehkä jopa enemmän mitä väsyneemmäksi meno muuttuu? ;)

Pilaamassa klaffikuvaa :)

Perjantaina kuvausten jälkeen pari näyttelijää lähtevät Venla-gaalaan ja on kiva auttaa pukeutumisen, meikin ja kampauksen suunnittelussa. Kyselivät varovasti jos voisivat saada vähän ehostusta ennen tärkeää tapahtumaa. Tottakai. :) Sinä päivänä on paljon näyttelijöitä paikalla joten onneksi on apuvoimia paikalla. Yhdessä ehdimme hoitaa työt ja fiksata juhlalookit siinä ohessa. Hauskaa kun saa välillä laittaa jotakin muuta kuin roolihahmon tyyliä heille.

Jos vaikka yrittäisin nyt tehdä jotain noille sähköposteille, jotka odottelevat inboxissa vastausta. Kun kerran tämä päivä oli hieman normaalia lyhyempi eikä tarvitse mennä ihan heti nukkumaan. :)

3 kommenttia

 1. Ira 14/01/2009

  Ha ha, glamouröst jobb det där att vara skådespelare. :-) Du behöver i alla fall inte tänka på kameran – bara stå och frysa mellan tagningarna.


 2. Heikki 20/01/2009

  “Vaikka paukut rupeavat loppumaan koko ryhmältä niin monesti päivässä saa nauraa hauskoille jutuille. Ehkä jopa enemmän mitä väsyneemmäksi meno muuttuu? ;)”

  Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä! Mitä väsyneempää, sen hauskempaa. :P

  Heidi, sun blogisi on maailman paras meikkiblogi. Ei sillä, että seuraisin useampaa tai mitään…eiku…no kuitenkin! :)


 3. Heidi 20/01/2009

  Jee, olen yhdestä ainoasta paras! ;P

  Ei sentään, kiitos oikeasti. :) (Heikistä tulette kuulemaan vielä – hurjan taitava elokuvantekijä).


Comments are closed.