Meikkivoidekysymys

Sain sähköpostiin kyselyä meikkivoiteista ja yritän parhaani mukaan vastata.

“moikka, löysin sinun sivusi ja ajattelin kysyä sellaista asiaa kun käytän lumenen natural code meikkivoidetta ja laitan alle kosteusvoiteen aamulla (mutta ei ehdi kunnolla kuivua) niin joudun päivän mittaan lisäilemään meikkivoidetta koska jos en lisää niin se kuluu naamastani ja siitä tulee läikikäs joka on ihan hirveä ja sit jos lisään niin tulee kauhean paksu kerros..kysyisin nyt neuvoa tähän että mikä meikkivoide olisi hyvä joka ei lähde päivän mittaan eikä tahri jos halaa poikaystävää ja on kuitenkin luonnollinen että peittää pikku virheitä mutta ei liian peittävä jotta justiin on mahdollisimman luonnollinen? olen ajatellut kokeilla nivean sävyttävää päivävoidetta kun siinä ei kuitenkaan ole paljon pigmenttiä mutta kuitenkin tasoittaa ihon väriä ja peittää silmän alusia..joku sellainen minkä saisi ihan kaupuoista eikä olisi hirveen kallis.ja muita vinkkejä miten saan pohjan luonnolliseksi ja pysyväksi ja tahraisi mahd vähän.toivon pikaista yhteydenottoa!kiitos jo etukäteen!! terv Jonna”

Hei Jonna, ihan yksiselitteisesti ei ole mahdollista vastata, koska en yhtään tiedä minkätyyppinen iho sinulla on. Sävyttävä päivävoide ei peitä juuri ollenkaan, joten esim. tummiin silmänalusiin voi laittaa hieman sinisyyden peittoa jos tarvitaan sekä mahdollisesti valovoidetta.

Mineraalimeikkipohja on tuntunut kestävältä ja se peittää yllättävän hyvin ollakseen niin kevyt.  Laadukkaasta mineraalimeikistä saa maksaa vähän enemmän, mutta se on tosin hyvin riittoisaa. Kaikkia meikkivoiteita en ole testannut, mutta halvemmista merkeistä olen kuullut hyvää Max Factorin pohjista. Tietyt Lancômen pohjat ovat kevyitä ja sopivan peittäviä, mutta niissä on vähän ikävä parfyymin haju… Biotherm ei ole myöskään hassumpi.

Jotkut meikkaajat vannovat tiettyjen meikkibrändien nimeen, itse en ole kovin merkkilojaali. Kaikissa meikkivoiteissa on varmasti puolensa, kunhan ihotyyppi ja tuote (ja hinta) kohtaavat. Kokeilemalla selviää parhaiten. Rasvaiselle iholle hieman matampi koostumus ja kuivalle iholle kosteuttava versio. Kannattaa pyytää näytteitä tavarataloista niin voi tehdä vertailevaa tutkimusta omaan ihoon. :)

Laitatko meikkivoiteen päälle puuteria? Isolla sudilla kun levittää kevyesti irtopuuteria niin pohja pysyy paremmin.

Valitettavasti täydellistä pohjaa ei saa kiireellä aikaiseksi. Kannattaa siis varata hieman enemmän aikaa aamulla ja tehdä se kunnolla, jolloin ei tarvitse päivän mittaan miettiä asiaa – pohja pysyy kyydissä mukana! :)

1 kommentti

  1. Jonna 07/04/2009

    laitan joo meikkivoiteen päälle puuteri, rimmelin stay matte tais olla merkki. :)


Comments are closed.